Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve ukuse

Petra und der Wolf, Mayr i Žen ovog petka na Krüzeru!

Krüzer
Foto: Krüzer
1/2
15.05.2014.
u 19:00

Austrijski bendovi Petra und der Wolf i Mayr te zagrebački Žen ovog petka, 16. svibnja, nastupaju u zagrebačkom klubu Attack

Austrijski bendovi Petra und der Wolf i Mayr te zagrebački Žen, za čije je vizualne podražaje zaslužna Tanja i 400 zečeva, ovog petka, 16. svibnja, nastupaju u zagrebačkom klubu Attack u sklopu programa Krüzer, ovog puta posvećenog queer-feminističkoj Unrecords etiketi iz Beča.

Tulum na tri floora na Krüzer dovodi i rezidenticu Gio i mladu bečku DJ-icu Dawn koje će "opaliti" po technu nakon svirke, dok će se za plesnu atmosferu u Chakka's Roomu pobrinuti DJ M.I.L.E. i krüzerove rezidentice Boris i Šmeterling. Oni kojima je dosta i gitara i mikseta svoje mjesto mogu potražiti na Mikro flooru gdje Krüzer po prvi put radi chillout zonu u kojoj će Delayer i Wendigo raditi prigodnu glazbenu selekciju. Ovaj će floor također biti popraćen izložbom Krüzer fotki koju će predstaviti Krüzerovi rezidentni fotografi Matej Čelar i Marija Feldi. 

Upad: 20kn/30kn (besplatno do 22h)

 

KLUB ATTACK

UNRECORDS LABEL FLOOR

PETRA UND DER WOLF

Tročlani bend iz Beča čija glazba bi se najbolje mogla opisati kao mješavina postgrungea i singer/songwriter jazza prizvat će vam sjećanja iz 90ih kada je grunge poharao planet. Petra (vokal i gitara), Aurora (bubnjevi i saksofon) i Martina (bas) će vam pružiti intimno, atmosferično, ali i energično glazbeno iskustvo.

MAYR

Mayr je solo projekt bubnjarke benda Firstfatalkiss koja radi s gitarom, sintićem, violinom i loopovima čime stvara pjesme koje zvuče poput punk rocka ili šansone, vjerojatno oboje, a ponekad miriše i na mačku. Ova kreativka sudjeluje i u drugim kolaboracijama te je poprilično aktivna na alternativnoj glazbenoj sceni.

ŽEN

Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je krajem 2009. u Zagrebu. Njihova glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca, te varira od post rocka, math rocka, krauta i noisea do synth elektra i dream popa, a u sinergiji sa avangardnim stilom aranžiranja i zanimljivim i hipnotičkim live vizualizacijama daje autentično psy indie rock iskustvo. Debitantski album “I onda je sve počelo” izdan u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija) bio jedan od najboljih glazbenih izdanja regije. Žen je odsvirao brojne koncerte i stekao vjernu publiku u široj regiji. Svirali su u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BIH, Makedoniji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Švicarskoj, a uspješna europska turneja ‘Special Case 2013’ ih je odvela čak do Danske i Švedske.

DAWN

Mlada techno DJ-ica i producentica iz Beča koja će, nakon što bendovi završe sa svirkom, ostatak noći preokrenuti Attack s opakim technom. 

 

CHAKKA'S ROOM

U Chakka's Room Krüzerove rezidentice Boris i Šmeterling pobrinut će se za zagrijavanje, nakon čega DJ M.I.L.E. preuzima miksetu i spaja u cjelinu glazbene stilove kao što su downbeat, trip hop, dub, funky breaks, drum & bass, afrobeat, worldbeat, new disco i electro swing. Član je poznatog zagrebačkog audio-vizualnog kolektiva DJ-a i VJ-a – groodanje, s kojima je ugostio glazbenike poput Dynamo productions, Mathew Herbert, Luke Vibert, Amon Tobin, Kid Koala, Andy Smith iz Portishead-a i DJ Food.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije