Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žive slike

Oživjela zagrebačka povijest u Muzeju grada Zagreba

zive slike
Foto: Muzej grada Zagreba
1/4
19.02.2012.
u 17:39

Uoči Fašnika, djelatnici MGZ-a utjelovili su poznate osobe iz zagrebačke povijesti

Već 13 godinu zaredom Muzej grada Zagreba, vikend uoči fašnika, organizira kostimiranje svih djelatnika, prijatelja i gostiju Muzeja u povijesne likove iz života, kulture i povijesti Zagreba, pod imenom "Žive slike".

Bela IV, kraljica Marija, ban Jelačić, Marija Jurić Zagorka, gradonačelnik Adolf Mošinski, samo su mali djelić zagrebačke povijesti koji je oživio u Muzeju ovog vikenda, 18. i 19. veljače. Predstavivši se posjetiteljima u prvom licu, ispričali su slavnu prošlost kao da se upravo njima zbila.

- Mi nismo maskirani, već kostimirani, mi nismo glumci, nego djelatnici Muzeja koji na temelju svojega znanja i profesije oživljavaju Zagrepčane i njihove dogodovštine u ležernoj, prijateljskoj atmosferi i ambijentu Muzeja. Mi smo, a ima nas pedesetak, jedino takvo događanje u našem gradu koje se odvija već 13 godina, kažu u Muzeju.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Kairosa
Kairosa
18:02 19.02.2012.

Zinka Kunc nije bila djelatnica muzeja već operna pjevačica Ivanka Boljkovac

SR
srna
11:12 20.02.2012.

za prigovore treba imati znanja Kairosa..... MILKU TRNINU našu najpoznatiju opernu pjevačicu predstavljaju uvijek operne pjevačice... Ivanka Boljkovac je u tome zaista najbolja... kada sve lijepo ispriča onda i zapjeva svojim prekrasnim glasom a posjetitelji se pridruže......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije