Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnice

Otvoren VAU park za ljubimce, dok oni trče, na klupama se mogu odmoriti vlasnici

pas
Foto: Jakov Novak
1/2
04.10.2014.
u 11:00

Najnoviji park, čije uređenje već danima privlači pozornost stanara, financirali su Nestle i Pet centar u suradnji s Grad

Svaki pas ima svoj dan, a za pse s Ravnica to je danas. Na zelenoj površini između Maksimirske ceste i Hegedušićeve ulice otvara se, naime, VAU park Maksimir, zelena površina prilagođena čovjekovu najboljem prijatelju.

Park se prostire na 1970 metara četvornih, a njegovu su gradnju s tristo tisuća kuna financirali Nestlé Purina i Pet centar u suradnji s Gradom Zagrebom. Park je već nekoliko dana prije otvorenja privlačio pažnju i izazivao komentare stanara Ravnica.

– Lijepo je uređen, ali se bojim da će ga vlasnici pasa većih pasmina izbjegavati jer njima treba više prostora za trčanje. Ne mogu reći koliko je dobar dok ga malo ne isprobamo – govori nam gospođa Mirjana čiji pudl Žorž neće imati problema s rastrčavanjem u novom prostoru.

O tome se brinu tri elementa unutar kružne šetnice za vlasnike koji se mogu odmoriti i na natkrivenim klupama, a postavljene su i dvije vrste kanti za otpad - ljudski i životinjski. No stanovnici su primijetili da nešto ipak nedostaje toj psećoj "oazi".

–Mrak se spušta rano, a park nema osvjetljenje. Kako je to livada, nema ni javne rasvjete pa će biti vrlo teško u mraku šetati pse – priznaje nam gospođa Dunja koja će usprkos tome u parku šetati čivavu Piku.

Na zemljanoj površini VAU parka na Ravnicama posađena je trava tako da bi se park u punom sjaju trebao zazelenjeti za desetak dana.

Komentara 1

ZJ
Zjako
19:51 05.10.2014.

Predlažem da se djeci naredi da zabavljaju vau-vau i da ljubimcima stavimo zlato u zube i da sve podredimo životinjama i da budemo još luđi i se ženimo sa životinjama .... A da se uredilo igralište za djecu e toto netreba , neka se dijeca valjaju po drekecu od peseka .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije