Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalje ne ide

ORYX Taxi Zagreb povlači se zbog nelojalne konkurencije na tržištu

'10.10.2011., Zagreb - Ivan Zubak, Predsjednik Uprave Oryx Grupa. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
29.03.2012.
u 08:45

Ne možemo pristati na visoku razinu nesigurnosti za korisnike usluga i ostalih sudionika u prometu, poručuju

ORYX Taxi odradio je u srijedu svoje posljednje vožnje do daljnjega, kaže u priopćenju te kompanije u kojem navode da se povlače dok se situacija na tržištu ne promijeni.

– Tržišna utakmica u poslovnom svijetu vodi se kvalitetom usluge, sigurnošću putnika, korektnom cijenom, a sve u okviru zakonskih normi. Fer tržišnu utakmicu zasigurno ne predstavljaju neplaćeni prekovremeni sati zaposlenicima, neizdavanje računa, rad s vozilima bez valjanih licencija za rad na području grada Zagreba, rad s nekvalificiranim vozačima i formiranje cijena na tim osnovama – navodi se u priopćenju.

Poručuju nadalje da u takvim okolnostima, da bi opstao, ORYX Taxi morao bi nabaviti rabljena vozila vrijednosti manje od 70.000 kuna. Uz to, umjesto tri vozača morali bi imati samo dva vozača po vozilu i organizirati svakodnevni rad u smjenama od 12 sati prisiljavajući zaposlenike da rade u prosjeku 300 sati mjesečno, a istovremeno im ne isplaćivati prekovremene sate te naknade za rad noću, nedjeljom i blagdanima.

– No poslovati na takav način ORYX Grupa ne zna i ne želi. Ne možemo pristati na takvu visoku razinu nesigurnosti za korisnike usluga i ostalih sudionika u prometu niti na izrabljivanje vlastitih djelatnika za vlastiti dobitak. To se najstrože protivi korporativnoj kulturi svih sektora grupe kao i samih zakona Republike Hrvatske. Prema poslovnom planu, u prvih pet godina nije planirana dobit u okviru taksi-djelatnosti, no očekivalo se da će poslovanje omogućiti pokrivanje troškova hladnog pogona što nažalost u trenutačnim tržišnim okolnostima nije moguće – poručuju iz ORYX-a.

Pozvali su i svoje korisnike kartica i bonova koji imaju neiskorištena sredstva na svojim računima da se jave na mail info@oryx-taxi.hr kako bi im se vratio novac.

Komentara 101

SE
serđo
09:03 29.03.2012.

ne kužim, vi ne možete raditi po pravilu zato jer netko drugi ne radi? pa barem vi imate vozila na bacanje i tu vam je ušteda.

ST
stefj
09:06 29.03.2012.

Ukratko, pušiona. Na kraju je Oryx ostao najskuplji, a rent-a-car mu donosi više novaca. Nisu baš puno pomogli niti novi porezi i davanja, a naročito nepriznavanje vozila u trošak. Država i konkurencija utamanili još jednog...

TA
taksistLegalist
09:26 29.03.2012.

Jadno, razočaravajuće i diletantski. Zinulo d u p e na taksiste, pa upropastio i sebe i nas... na nivou jednog Šnidarića... Znači Zubak, koji ima SVOJE aute, SVOJE servise, SVOJE gume, SVOJE ulje po malo drugačijim cijenama nego ja, kojikoji ima SVOJE ljude u politici i poglavarstvu... ipak ne može preživjeti sa ovim cijenama, a mi moramo... i još smo zbog nekolicine kriminalaca ožigosani kao lopovi... Žgadijo od 15 kuna (u koju nažalost ubrajam i sebe) istječe ti vrijeme... Još malo pa će se raditi šihta za sendvič, a i zbog 15 kuna će se ići pješke... Tko je spomenuo sendvič? Cammeo? Ispod je svakog nivoa uopće se osvrnuti na to ime...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije