Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Oporbeni zastupnici za novi GUP: 'Bandić mrcvari Zagreb'

Oporbene zastupnike u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anku Mrak-Taritaš i Tomislava Tomaševića nije iznenadila odluka Ministarstva graditeljstva koje je ponovno uskratilo suglasnost na izmjene GUP-a Grada Zagreba te su se založili za novi GUP.
15. studenoga 2019. u 17:26 11 komentara 316 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

"Pristojan grad i pristojan gradonačelnik nakon ovoga bi angažirali svu struku koja im je na raspolaganju i napravili novi GUP onako kako spada“, poručila je predsjednica GLAS-a i zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak-Taritaš nakon odluke Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja da ne da "zeleno svijetlo" za prijedlog izmjena zagrebačkog GUP-a.

Milan Bandić na predstavljanju programa Adventa u Zagrebu ODBIJENA SUGLASNOST Bandić o GUP-u: Blago siromašnima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko


Mrak-Taritaš: Zagreb zaslužuje pristojan prostorni plan

Naglasila je da Zagreb zaslužuje imati pristojan prostorni plan. "Umjesto toga Bandić mrcvari Zagreb, mrcvari građane Zagreba i mrcvari ovaj dokument. Zagreb nije njegova prćija", istaknula je Mrak-Taritaš.

Smatra da gradonačelnik očito ima problem memoranduma koji je potpisao s mogućim investitorima. "Potpisao je taj dokument dok je zec još bio duboko u šumi, rokovi su pred tri dana istekli i njegova nervoza sasvim je sigurno rezultat toga. On vjerojatno zna i nešto što mi ostali još ne znamo", upozorila je.

Mrak-Taritaš nije iznenađena odlukom ministarstva, kaže da bi je iznenadilo da je odluka bila drugačija. "Na ovom predmetu radile su vrhunske stručnjakinje, a plan je takav da nije ni mogao dobiti suglasnost", rekla je bivša ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja i dodala da je posao ministarstva utvrditi usklađenost sa zakonom.

"Poruka koja je poslana iz ministarstva je da GUP nije napravljen u skladu sa zakonom, poruka koju šalju građani je da ne žele ovakav GUP na koji imaju desetke tisuća primjedbi, a poruka koju šalje struka je da takav GUP nije dobar za razvoj grada", zaključila je predsjednica Kluba zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

inistar Štromar uvjerio se u uspješnost predaje zahtjeva za subvencionirane kredite VEĆ DRUGI PUT Bandićev Manhattan ne može se graditi bez sudjelovanja javnosti i struke

 

Tomašević: Veliki udarac za Bandića i njegovo obećanje iz memoranduma

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) poručio je da je odluka ministarstva "veliki udarac za Bandića", s obzirom na "njegovo obećanje investitoru iz Dubaija da će riješiti prostornu dokumentaciju za 'Zagrebački Manhattan' u roku od osam mjeseci s mogućnosti produžetka od šest mjeseci".

"Stručna udruženja su ponavljala da ovakav ponovljeni prijedlog GUP-a treba ponovno odbiti, udruge građana su to izjavljivale i mi u Gradskoj skupštini smo to tvrdili. Promjena namjene Hipodroma u prijedlogu GUP-a iz srpnja je bila protivna njegovoj namjeni u postojećem Prostornom planu Zagreba koji je nadređen GUP-u pa je Ministarstvo u srpnju uskratilo suglasnost.

Milan Bandić RAZVOJ METROPOLE Četiri Bandićeve četvrti glasovale protiv GUP-a
 

I novi prijedlog GUP-a iz listopada kako bi se realizirao Bandićev dogovor s Eagle Hills ima promjenu namjene Hipodroma u odnosu na postojeći Prostorni plan Zagreba pa je jedina logična reakcija Ministarstva, ako je odluka pravna, a ne politička da ponovno uskrati suglasnost", poručio je Tomašević. Pritom je zahvalio svim građanima na 31.000 primjedbi na GUP u "gluho doba ljeta koje su stvorile pritisak".

"Mi u Gradskoj skupštini nastavljamo borbu za prostorno planiranje i GUP koji je u interesu većine stanovnika Zagreba, a ne Bandićevih kumova i Eagle Hills iz Dubaija", poručio je zastupnik Tomašević.
 

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • prajdali100:

    I ova Sumrak Taritaš,poslije svih svinjarija u obnovi Gunje,ima obraza da se oglasi !!! I to drži predavanja ! Dijeli lekcije ! Nevjerojatno.

  • goldi:

    Dotična gospođa Mrak Taritaš nek se sakrije i ne proziva nikoga jer je upravo ONA ta koja osim g.Bandića mrcvari Zagreb i Zagrepćane. Još uvijek nisu zaboravljene "legalizacije" i mužnja novca od građanstva.

  • Ze Roberto u:

    Niste upozorili da otvaranje ovog članka nije za mlađe od 22 godine......."slikica" dotične