Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradsko vijeće

Oporba: Gradonačelnik ne simpatizira A. M. Crnojević

Samobor vijeće
Tomislav Miletic/PIXSELL
15.07.2010.
u 10:20

Linda Rossini Gajšak smatra da gradonačelnik ne simpatizira trenutačnu ravnateljicu POU.

Bit će zanimljivo danas na sjednici Gradskog vijeća, posebice kod točke 9. "Prijedlog zaključka o imenovanu ravnatelja Pučkoga otvorenog učilišta Samobor".

Već je poznato da je vladajuća stranka HSS na čelu s gradonačelnikom Krešom Beljakom protiv trenutačne ravnateljice Ane-Marije Crnojević i zdušno podržava protukandidatkinju Marijanu Togonal. No, kako "dišu" HSS-ovi koalicijski partneri?

– Obje kandidatkinje ispunjavaju uvjete, a kako će se odlučiti vidjet ćemo na Gradskom vijeću – neutralan je bio Željko Žarko, predsjednik samoborskog SDP-a i Gradskog vijeća.

S druge pak strane drugi koalicijski partner HNS već je javno izrekao svoj stav. Odnosno, učinila je to Marica Jelinić, koja je rekla da podržava prijedlog Upravnog vijeća da ravnateljica i dalje bude Ana-Marija Crnojević. Oporbeni HSLS također je za trenutačnu ravnateljicu.

– Ana-Marija Crnojević došla je na tu funkciju prije četiri godine javnim natječajem, a ne stranačkim putem, kako je to rekao gradonačelnik. Podigla je tu gradsku ustanovu iz problema i ima našu podršku – kaže Linda Rossini Gajšak, koja drži da gradonačelnik osobno ne simpatizira A. M. Crnojević.

A što misli HDZ?

– Mislim da je najveći zločin trenutačne ravnateljice, kako na to gleda gradonačelnik, što je izabrana za vrijeme bivše vlasti. Klub HDZ-a dogovorio se da će podržati A. M. Crnojević – kaže Tomislav Masten, šef HDZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije