NA VRBIKU

Novost na zagrebačkoj gastronomskoj sceni: Sushi burrito donosi japansku deliciju u meksičkoj formi pa se može jesti i 's nogu'

Zagreb: Novootvoreni Sushi Burrito restoran
Foto: Patricija Flikac/PIXSELL
1/13
13.03.2025.
u 09:00

Spoj nastao prije 17 godina u San Franciscu odnedavno se nudi i u metropoli, a u novom lokalu na Vrbiku kažu da je najpopularnija varijanta s tempura kozicama

Nisu to sushi rolice na kakve smo se naviknuli, u kojima se za omatanje riže, ribe, povrća i drugih sastojaka koriste veći listovi algi, jer kada se sve "upakira", dolazi u formatu burrita. Deliciju nastalu spajanjem japanske i meksičke kuhinje prije 17 je godina u San Franciscu kreirao chef Peter Yen, a zbog praktičnosti i inovativnog pristupa brzo je postala popularna. Odnedavno se pak može kušati i u Zagrebu, i to u lokalu Sushi burrito, koji je otvoren na Vrbiku.

– Zadovoljni smo odazivom, čini nam se da su nas Zagrepčani odlično prihvatili. Ovako nešto nije dosad postojalo u metropoli pa su ljudi radoznali, ulaze, raspituju se, probaju – govore nam u ugostiteljskom objektu u Ulici Lavoslava Ružičke 50. Ondje će nešto za sebe, osim ljubitelja ribe, naći i oni koji vole meso ili su pak vegani ili vegetarijanci. Sushi burrito chicken, koji pohanu piletinu kombinira i sa sweet chilli majonezom, kukuruzom i krastavcima, stoji oko deset eura, a svi koji preferiraju klasičniji sushi za verziju s lososom ili tunom morat će izdvojiti tek jedan više. Losos je, među ostalim, spojen s krem sirom i edamame mahunama, a varijantu s tunom upotpunjuju i mrkva, prženi luk i teriyaki.

Inačica s tempura kozicama, koja je, kažu, i najveći hit, dolazi u kombinaciji s nachosima i japanskom majonezom, a cijena joj je nešto manje od 13 eura, što je čini najskupljom varijantom sushi burrita. Najjeftinija je pak vege opcija s tofuom i wakame algama, koja košta nešto manje od deset eura. – Burrito verzija sushija sjajna je za one koji vole japansku deliciju, a muče se sa štapićima ili žele kvalitetan obrok "s nogu" – ističu u lokalu. Sve ih pak možete naručiti i u varijanti poke bowla, koje su euro skuplje, a nude se i druga jela. Gyoze s piletinom stoje pet i pol eura, nešto manje je salata od wakame algi, a kozice u tempuri s pet komada u porciji su sedam. Najjeftinija na jelovniku je salata od mahuna soje, koja košta oko tri eura. Najvažniji sastojak u dobrom sushi burritu, ali i svim drugim delicijama, ističu u lokalu, su svježe i kvalitetne namirnice. Mogu se naručiti i putem dostavnih servisa, a rade i na unapređivanju jelovnika pa bi tako uskoro u ponudi, najavljuju, mogli imati i deserte. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije