Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po snijegu

Kaos u Zagrebu: Kolone na cestama, neki busevi ne voze, do taksija nemoguće doći

snijeg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/35
24.01.2014.
u 22:20

Kao i svaki put kad padne snijeg, tako je i danas velika gužva u prometu.

Prvi pravi snijeg u Zagrebu ove godine ponovno je donio kaos na ulicama koje nisu bile dobro počišćene, a ljudi su satima čekali u gužvama na cestama.

Zagrebačka policija oko 17 sati je izvijestila je da je zbog prometne nesreće obustavljen promet zagrebačkom obilaznicom. Promet je u smjeru istoka, odnosno Varaždina i Slavonije, bio obustavljen između čvorova Buzin i Kosnica. HAK je izvijestio da se na nadvožnjaku Mičevec prepriječilo teretno vozilo. Iz policije doznajemo kako je u prometnoj nesreći sudjelovao samo jedan kamion i nije bilo ozlijeđenih.

Kaos u prometu

Kao i svaki put kad padne snijeg, tako je i danas velika gužva u prometu. Čitateljica nam je javila da se od Trešnjevke prema Voltinom voze već sat i 15 minuta, a "tek smo kod PP Heinzlova".

Zagrebačke taksi službe pretrpane su pozivima. Radio taksi Zagreb (1777) uopće ne prima pozive zbog prezauzetosti operatera, Eko Taxi odgovara, no u većini slučajeva negativno, dok Camero, nakon 20 minuta čekanja uzvraća porukom kako “nije u mogućnosti poslati vozilo”.

Stablo palo na automobil

Čitatelj Srećko Štruk nam je poslao fotografiju stabla koje se srušilo na automobil zbog težine snijega u Vrbanićevoj ulici, blizu Zvonimirove ulice. Napominje i kako se slične stvari događaju u toj i okolnim ulicama svaki put kod jačeg nevremena ili kada padne malo više snijega. Stablo je palo i na parkiralište u Kornatskoj ulici na Sigečici. Deblo na ulicu palo je i iz zagrebačkog parka Ribnjak i zapriječilo put pa je promet bio onemogućen u oba pravca. Policija je izvijestila da je deblo pokidalo električne kablove ZET-a te tramvaji nisu vozili niti u jednom smjeru sve do 23.30 sati.

Fotografija s Google Mapsa vrlo jasno pokazuje da je Zagreb bio potpuno blokiran. Crna boja s crvenim okomitim prugama označava potpunu blokadu na zagrebačkoj obilaznici, a crvena boja na ostatku obilaznice pokazuje da se njome vozi vrlo sporo. Vidljivo je i da je veliki dio centra grada također blokiran.

Prometnice prema Velikoj Gorici i Zračnoj luci od 16 sati posve su zakrčene pa nam je tako oko 16 sati vožnja iz središta grada do Zračne luke trajala sat i 40 minuta, a s Plesa do Sloboštine oko sat vremena. Upravo u to vrijeme u rotoru se, potvrdili su nam taksisti kojima je javio njihov dispečerski centar, zaglavio ZET-ov autobus zbog čega se stvorila kolona na Aveniji Dubrovnik, preko Jadranskog mosta, u Horvaćanskoj sve do križanja Selske i Ozaljske. Ništa bolje nije ni na Slavonskoj gdje su oko 18 sati vozila stajala u koloni sve do Kruga i dalje u visini Prisavlja.

Linije ZET-a koje su skraćene ili ne prometuju

ZET izvještava da "zbog zimskih uvjeta i čišćenja snijega te smanjene protočnosti prometa privremeno skraćenom trasom voze linije:

- 164 (Savski most – Horvati) do okretišta u Horvatima
- 163 (Savski most – Donji Trpuci – Gornji Trpuci) do Donjih
- 263 (Dubec – Kašina – Planina Gornja) do Kašine
- 262 (Dubec – Planina Donja) do Kučilovine
- 160 (Savski most – Lipnica) do "starog okretišta"
- 205 (Dubrava – Markuševec – Bidrovec) do Markuševc
- 302 (Velika Gorica – Velika Buna) do Male Bune
- 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh) do Peršinovca
- 139 (Reljkovićeva – Jelenovac) do Kosirnikove

Konfiguracija terena kojim prolaze neke autobusne linije, uz okolnosti prouzročene vremenom i otežanim čišćenjem, onemogućuju trenutačno polaske na linijama:

- 140 (Mihaljevac – Sljeme)
- 150 (garaža Tuškanac – Gornji grad – Trg bana Jelačića)
- 226 (Kaptol – Svetice)
- 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij)
- 201 (Kaptol – Kvaternikov trg)
- 238 (Kaptol – Kozjak)
- 128 (Črnomerec – Lukšići)
- 105 (Kaptol – Britanski trg)
- 202 (Kvaternikov trg – Kozjak)
- 127 (Črnomerec – Mikulići)
- 233 (Mihaljevac – Markuševec)
- 133 (Savski most – Klara – Čehi)
- 129B (Vrhovec – Mandaličina)
- 141 (Reljkovićeva – Vinogradi)

Iz ZET-a upozoravaju da vremenske prilike usporavaju "cjelokupan promet pa teče uz povremena zaustavljanja, osobito na većim gradskim raskrižjima".

Čitatelj Danijel nam je javio da oko 20,45 sati još uvijek sjedi u brzom vlaku na relaciji Sisak-Zagreb koji je oko 20 trebao biti na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Prema pričanju ostalih putnika, Danijel nam piše da vlakovi stoje još od 15 sati i nitko ne zna kada će krenuti. Problema ima i u drugim dijelovima Hrvatske. Javio nam se čitatelj koji na autocesti kod Novog Marofa tri sata stoji u koloni.

Ako i vi imate problema u prometu ili stojite u gužvi, javite nam se s informacijama na javi@vecernji.net

>>Zagreb je pobijelio, u gradu hladno, slijedi daljnji pad temperature

Komentara 45

BU
burza
21:57 24.01.2014.

Nije zagreb selo pa da se moze ocistiti za par sati bilo bi drukcije da svi primite lopate i cistite snijeg a ne samo kukati i ocekivati da netko drugi cisti za vas

GH
ghandi
20:58 24.01.2014.

Ja sam s Martinovke do Markuševca stigao za 45 minuta. Došlo bi se i ranije da se vozači i pješaci kulturnije ponašaju pa ako se već voze sporo maknu u desnu traku i ne voze s ćelavim gumama, kreću sau sa semafora sa punim gasom tako da im auto stoji na mjestu ili što je još gore krene klizati u drugu traku. Zanimljivo je vidjeti kako netko krene se prestrojavati u lijevu traku jer ovaj ispred vozi sporo pa se vozi istom brzinom ili sporije nego prije. Naravno da se većina mogla očistiti, ali to se događa svake godine pa se ne treba pretjerano uzrujavati već koristiti glavu i pripaziti na promet oko sebe.

DU
Deleted user
18:51 24.01.2014.

Bandić je kriv što pada snijeg ! Sad očekujem da se traži smjena Bandića i svih gradonačelnika u Švicarskoj jer je pao snijeg i promet se odvija otežano .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije