Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žlebec

Napokon smo se izborili da nam obnove odvodni kanal koji je popucao na 56 mjesta

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
03.05.2017.
u 13:17

Sve je, kažu u ulici u Vrapču, bilo puno klizišta i da nisu ništa poduzeli, vjerojatno bi proradila. Kopat će se sljedeća dva mjeseca

Tri su godine stanovnici Ulice Žlebec u Vrapču čekali sanaciju glavnog odvodnog kanala koji njome prolazi, a jučer su radovi napokon počeli. Zbog oborinskih voda, mnoštva izvora te loše infrastrukture, kada god bi pala kiša, u njihovoj bi ulici nastao kaos. Prije dvije godine nasred ceste izbila je kanalizacija i prouzročila duboku rupu.


 

– Prvo smo se izborili da obnove asfalt, a onda je baš noć prije izbila voda i nije se moglo ni početi s radovima. Na moje inzistiranje došli su iz Vodovoda i odvodnje te pod zemlju uvukli kameru i ustanovili da su odvodne cijevi pukle na 56 mjesta – prisjeća se Aljoša Bosnar, dosadašnji predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Perjavica – Borčec. On se, zajedno s vijećnikom Božom Markićem, otad nastoji izboriti da se rekonstruira odvodni kanal i postave nove cijevi, rešetke i slivnici.

– Preko vijećnika u Gradskoj skupštini nekoliko se puta postavilo pitanje gradonačelniku zašto Vodovod ovu ulicu ne želi uvrstiti u svoj plan rekonstrukcije i održavanja. Cijelo se vrijeme otezalo, ali nisam htio odustati. Nakon nebrojeno puno sastanaka, e-mailova i telefonskih razgovora, u jesen je napokon raspisana javna nabava – kaže Bosnar.

Zamjenu kanala s 800.000 kuna financira Vodovod i odvodnja, dok će se nakon toga rebalansom gradskog proračuna za asfaltiranje ulice izdvojiti još 1,5 milijuna kuna. Dok ponosno stoji pored strojeva koji će sljedeća dva mjeseca svaki dan kopati po 10 metara ulice, Bosnar stanovnicima objašnjava da će im se strpljenje isplatiti.

– Ne znam susjed, vidjet ćemo kako će ispasti na kraju. Već su tako došli popravljati nekoliko puta, pa bi se, kad padne kiša, sve vratilo na staro. Grad nas zapostavlja, već petnaest godina imamo problema s tim, a zbog svega su nam se i kuće počele pomicati – zabrinut je Siniša Landripet iz ulice. Ipak, drago mu je da se netko ipak odlučio pobrinuti za njihov kvart.

– Sve je prepuno klizišta i da nismo ništa poduzeli, velika je vjerojatnost da bi proradila – ističe Bosnar i dodaje da neće stati na ovom projektu.

Uskoro, naime, kreće obnova parka Male Putine te vanjskih sprava i vježbališta u dvorištu dviju osnovnih škola. – Na razini gradske četvrti imamo ideju i da se obnovi tržnica Vrapče, sruši cementara i ondje izgrade bazeni i poslovni kompleks te da se izbuši podvodna trasa ceste kod Medpotoka – otkriva Bosnar.  

Komentara 1

DU
Deleted user
22:06 03.05.2017.

Da izbori nisu pred vratima ništa se ne bi napravilo. Ili suprotno pitanje, zašto sve to nije riješeno puno prije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije