Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kajzerica

Napokon nam stiže bus do kojega nećemo morati hodati 25 minuta

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
22.01.2021.
u 12:10

Nova linija Glavni kolodvor – Kajzerica bolje će pokriti kvart, a trebala bi voziti od ponedjeljka

Bježi Jankec da stigne u srce bijelog Zagreb grada, ali ne na vlak nego na autobus. A Jankec su u ovom slučaju stanovnici naselja Kajzerica, jer njihova linija, jedina koju imaju, prolazi samo uz rub kvarta pa zato oni iz središnjeg i južnog dijela moraju svakodnevno pješačiti po 25 minuta do stanice i žuriti se da uhvate bus na trasi 234, koji ide od Glavnog kolodvora do Laništa i obrnuto. Postala im je to rutina, kažu, a nekolicina se unatrag nekoliko godina već naviknula koristiti automobile za putovanje u druge dijelove metropole.

Uz južnu obalu Save

No to će se, govore u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad, u ponedjeljak promijeniti jer im u naselje stiže nova autobusna linija Glavni kolodvor – Kajzerica, koja će voziti pokraj južne obale Save i kroz središte, a okretat će se kod Vrtnog centra.

19.01.2021., Zagreb- Zet uvodi novu autobusnu liniju koja ce voziti od Glavnog kolodvora do Kajzerice. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

– Sličnom je rutom vozio 234 prije preuređenja rotora. Tada nismo imali problema jer je “pokrio” gotovo cijelo naselje. Danas se većina ljudi koje znam iz kvarta vozi svojim automobilima jer im je tako jednostavnije nego trčati na autobus – ističe Martin Pistor, koji pet godina živi na Kajzerici, dodajući da ni on trenutačno ne koristi baš javni prijevoz, ali da ima puno srednjoškolaca, primjerice, kojima će dobro doći bolja autobusna ruta. S njim se slaže i bračni par Vesna i Mladen Kufrin.

19.01.2021., Zagreb- Zet uvodi novu autobusnu liniju koja ce voziti od Glavnog kolodvora do Kajzerice. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

– Živimo relativno blizu tramvajske stanice pa se ne žalimo, ali svakako nam nedostaje stara trasa kojom je vozila jedina autobusna linija koju trenutačno imamo – kažu umirovljenici.

Lidija i Filip Siget, koji su stanovnici Ulice Podbrežje, gotovo u samom središtu Kajzerice, objašnjavaju pak da će im stajališta bliže njihovu domu uštedjeti znatno vrijeme.

– I moći ćemo, dakako, manje koristiti vlastiti automobil, a zasigurno ćemo se više voziti javnim prijevozom – zaključuju.

Okreće se kod Vrtnog centra

A povratak stare rute nije bio opcija jer su autobusi jednostavno preveliki da bi mogli skrenuti s rotora Remetinec dok se vraćaju iz smjera Laništa. Tako je u Gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad i nastala ideja o novoj liniji, koju su već jednoglasno prije godinu dana prihvatili vijećnici mjesnih obora. Danas je pak ta točka na rasporedu 48. sjednice Vijeća gradske četvrti. Donijet će se, naime, zaključak o prijedlogu uspostave nove autobusne linije. Zadnji je to korak prije realizacije dugoiščekivanog plana.

– Obavio sam već preliminarne razgovore i sve kolege iz četvrti su za taj prijedlog, tako da ne sumnjam da ćemo biti složni pri glasanju. Čak se i opoziciji svidjela ideja. Iznimno smo zadovoljni i ponosni zbog toga – kaže šef četvrti Jadranko Baturić.

Nova linija imat će šest stanica. Prva će, dakle, biti kod Glavnog kolodvora, druga kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a zatim ide preko Mosta mladosti do Bundeka. Dalje staje kod hipodroma pa na južnoj strani Savskog mosta i okreće se kod Vrtnog centra.

– Vozit će od jutra do mraka, a u jednom smjeru vožnja će trajati od 18 do 22 minute. Polazit će svakih 45 minuta – zaključuje Baturić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije