Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

"Napadom na SDP V. Škare Ožbolt želi se oprati od korupcije"

Dva predsjednika velikogoričkog Gradskog vijeća obratila su se ministru uprave Davorinu Mlakaru koji će uz Vladu odlučiti o sudbini Vijeća.
30. srpnja 2010. u 11:26 9 komentara 6 prikaza
Sa sjednice
Foto: V.G.

Pravi mali rat u rascijepljenom Gradskom vijeću koji već nekoliko dana trese Veliku Goricu ne jenjava. Podsjetimo, dvije osobe se sada, nakon dramatične sjednice u utorak, smatraju predsjednikom goričkog Gradskog vijeća: Vesna Škare Ožbolt (DC) i Goran Beus Richembergh (HNS). Oboje ispred svojih koalicija (većinska HDZ-HSS-HSP-HSU-DC i manjinska SDP-HNS-HSLS) namjeravaju od Ministra uprave Davorina Mlakara i Vlade dobiti vjetar u leđa. Beus traži i nove izbore za Gradsko vijeće, no svjestan je da bi mu to mogao otežati potpredsjednik Vlade Ivan Šuker, ujedno predsjednik goričkog HDZ-a. Optužbe na račun Vesne Škare Ožbolt, učestalo prozivane za političku korupciju zbog prelaska DC-a u koaliciju s HDZ-om što je odlučilo o većini u Vijeću, sipa predsjednica GO SDP-a Gorice Vesna Fabijančić Križanić.

“Zvat ću vijećnika Beusa”

– Nezakonito proglašena predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare Ožbolt, kako bi minorizirala političku korupciju, koju je izvela u Velikoj Gorici, pod palicom Ivana Šukera, predsjednika GO HDZ-a Velika Gorica i potpredsjednika HDZ-a i obećanih sinekura, na nevjerojatno drzak način, nasrnula je na GO SDP-a Velika Gorica, navodeći: "To je za Tonina Piculu dno dna, nakon četiri godine postavlja se pitanje njegova prebivališta. Vlastiti ljudi su oprali pod s njim. Čini mi se da je Beus počeo voditi SDP u Velikoj Gorici.“ To, što je izjavila V. Škare Ožbolt je dno dna za nju – kaže V. Fabijančić Križanić.

Beus je naime, prekidanje sjednice, obrazložio sumnjom u lažno goričko prebivalište Vesne Škare Ožbolt i Ante Šimunovića (HDZ) pa je kao trećega sumnjivog spomenuo i koalicijskog partnera Piculu. V. Škare Ožbolt već najavljuje sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, a na nju će, kaže, svakako pozvati i Beusa - kao vijećnika! Tvrdi i da je tajnica pozvala vijećnike manjinske koalicije na sjednicu koju je s vijećnicima svoje koalicije održala nakon prekida sjednice, u susjednoj dvorani. Zvali su ih, kaže, nakon sastanka kluba, oko 22 sata. V. Fabijančić Križanić kaže da je to čista laž.

Javlja Swobodi i Fuelleu

Beus se uzda i u međunarodnu pomoć u ostvarenju cilja - novih izbora:

– O svemu što se zbivalo u Vijeću obavijestit ćemo i izvjestitelja za Hrvatsku u Europskom parlamentu Hannesa Swobodu i povjerenika za proširenje EU Stefana Fuellea. 

 

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
  • jacki:

    ne znam samo oko cega se otimaju, pa vec su sve maznuli sto se moglo. Vesnica je sinoc lijepo. na drugom dnevniku, rekla sto sve ima od nekretnina. Pardon, rekla je da ima, misleci valjda da prebivaliste moze mjenjati neometano ... prikaži još! po cijeloj drzavi, ovisno o tome gdje ima politickih interesa. Onaj drugi (Beus) podsjeca na crkvenog misa.

  • vlastek:

    BEUS Lažni nijemac iz turopolja trebao bi se posvetiti pisanju prića za malu djecu, a ne petljati se u vođenje grada bez legitimiteta. Lažljivac koji obmanjuje građane!!!

  • podravec:

    Koji je taj Beus jadnik. On će tužiti Swobodi. Kako ga nije stid. Nije sposoban probleme sam riješiti nego traži pomoć od EU. TO Njemci nazivaju ARMUTSZEUGNIS slobodno prevedeno priznanje nesposobnosti. I takvi nam danas vode Hrvatsku.