Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taxi tržište

Nakon Oryxa i 'Vjeverice' pale u teškoj bici za svakog putnika

'24.01.2013., Zagreb - Zagrebacki taksisti.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/3
14.08.2013.
u 08:10

Ruku spasa vozačima iz Taksi Zagija ponudio je konkurent, vlasnik Taxi Zebre 
koji smatra da će se nakon ujedinjenja i jačim marketingom moći boriti sa zahtjevima tržišta

Situacija među zagrebačkim taksistima doslovno se svela na borbu za opstanak. Nakon što je prošle godine propala tvrtka Oryx taksi, ugasilo se ovih dana i udruženje Taksi Zagi. Tridesetak taksista iz tog udruženja nakon nekoliko mjeseci tako je prepušteno ulici i potrazi za mušterijama, jer je ugašena centrala pa ih građani više ne mogu zvati.

Teško bez centrale

– Velik dio naših vozača otišao je na godišnje odmore, a kako s pola vozača ne možemo pokriti grad, odlučili smo se na gašenje centrale - vješto je objasnio šef \'Vjeverica\' Roman Ukmar. Kazao je kako je normalno da građani taksi čekaju do 10 minuta, a kako to ne mogu osigurati tijekom ljetnih mjeseci, ugasili su telefone. Da su Vjeverice ipak u većem problemu potvrdio je šef Radio taxija, najvećeg zagrebačkog udruženja taksista.

– Imamo molbe taksista da ih primimo u naše udruženje. Mi smo se dogovorili da neko vrijeme ne uzimamo nove članove zbog sukoba koji su izbijali među kolegama pa ćemo pričekati rujan kako bismo odlučili što ćemo - rekao je predsjednik udruženja Željko Petković.

Vozačima je ruku spasa ponudilo udruženje Zebra čiji je predsjednik Mići Kuzmanović kazao da s nekima već vodi pregovore.

– Tko god bude htio može doći u naše udruženje. Ako nam pristupi svih 30-ak vozača, uz sadašnjih 40 imat ćemo 70 vozila čime ćemo biti znatno jači nego što smo sada - kazao je Kuzmanović. Napomenuo je kako Zebra ima pozivni centar za građane, taksi se može naručiti i internetom te da vjeruje da će se održati na tržištu kojim drmaju stari taksisti i Cammeo. Suradnju s Vjevericama i jačanje flote najavio je za rujan kada se očekuje i veći promet koji je tijekom ljetnih mjeseci znatno opao. Uz ljeto, manji promet stari taksisti bilježe i zbog novih 150 kolega koji su na ulice izašli unazad mjesec dana zahvaljujući odobrenju Gradske skupštine.

Prljava igra

Propale Vjeverice jedine su imale besplatan broj telefona na koji su ih građani mogli pozivati. Takvo što planira uvesti i Zebra, kazao je Kuzmanović, no boji se lažnih poziva jer ih kolege iz konkurencije već sad lažno pozivaju, pa bi im besplatan telefon samo olakšao. Najavio je kako će u jesen, radi pridobivanja povjerenja građana, njihova vozila reklamirati Nina Badrić i Gibonni.

>>Na 540 Zagrepčana jedan taksist, a u Njemačkoj jedan na tisuću

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije