Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundekfest

Najuspješnije izdanje festivala zatvoreno mjuziklom Jalta, Jalta

Jalta, Jalta
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/3
06.10.2014.
u 11:00

Više urbane glazbe i kulturnih sadržaja dobitna su kombinacija promijenjenog koncepta festivala uz jezero

Od kada je 1971. godine prvi puta izveden, mjuzikl Milana Grgića i Alfija Kabilja Jalta, Jalta pogledalo je više od 400.000 ljudi. Ansambl Komedije sinoć je posjetiteljima na zatvaranju Bundekfesta priredio kazališni spektakl.

– Mjuzikl smo davno gledali i ovo je idealna prilika da se prisjetimo mladosti – rekli su Nada i Davor Preprotnik, koji su na Bundek došli samo zbog prikazivanja predstave na otvorenom što smatraju odličnom idejom.

Bundekfest je tako nakon 11 dana glazbene, gastronomske, kulturne i zabavne ponude zatvorio svoja vrata prikazom najgledanijeg hrvatskog mjuzikla koji iza sebe ima više od 700 izvedbi. Upravo su se predstave na otvorenom, koje su novitet na festivalu, pokazale kao hit među posjetiteljima, ističu organizatori.

– Ove smo godine promijenili koncept festivala, okrenuli smo se urbanoj glazbi i kulturnoj ponudi koje su građani odlično prihvatili – objašnjava Ivana Čabraja iz organizacije Bundekfesta.

Napominje da je ovo najuspješnije izdanje festivala i da su oboreni svi rekordi.

Da je ove godine posjećenost bila iznimna slaže se i Robert Zimak, prodavač štrukli. Ipak, ističe broj posjetitelja najviše je ovisio o glazbenom izvođaču.

U 11 dana Bundekfesta 
priređeno je 16 koncerata na velikoj pozornici, a na najposjećenijima bilo je više od 40.000 građana. Tijekom dana je organiziran sadržaj za djecu, predstavljanje europskih gradova te sajam balona.

– I iduće ćemo se godine potruditi potaknuti građane da se druže na otvorenom, što je glavni cilj festivala – rekla je Ivana Čabraja.

Komentara 2

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:47 06.10.2014.

"mjuzikl"

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:53 06.10.2014.

Preselite Bundek fest na Velesajam i omogućite nam normalan život a ne da 11 noći ne spavamo od buke sa razglasa do ranih jutatnjih sati!!! O ostalom da ne pričam ;(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije