Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belly painting

Najslađe su “muke” kad rišem po trbuhu, a bebu škaklja kist

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
06.08.2020.
u 14:37

Neobičan biznis Tihane Ledenko među trudnicama postaje pravi hit

Desetak je godina bila asistentica uprave u većim i manjim korporacijama, a pet je provela radeći u javnoj upravi u inozemstvu. Zatim je odlučila napustiti uredski posao te se baciti u neobičan biznis. Prepustila se Tihana Ledenko iz Sesveta svojoj kreativnosti pa već godinu i pol, osim što šminka i radi nokte, trudnicama oslikava trbuh. I jedina se u Hrvatskoj, kaže, bavi belly paintingom, koji je vrlo popularan u SAD-u i Njemačkoj, posebice na darivanju trudnica, odnosno “baby showeru”. 

I sama sam htjela sliku...

A priča je, kaže vizažistica, krenula kada je prije nekoliko godina ostala trudna s prvim djetetom.

– Tražila sam nekoga da mi oslika trbuh i fotografira ga kako bih imala uspomenu za cijeli život, no najbliže što sam našla bilo je u Sloveniji – otkriva Tihana Ledenko što ju je motiviralo da otvori obrt u kojemu će si žene si moći priuštiti to jedinstveno iskustvo. Počela je s prijateljicama, a zatim joj se javljalo sve više budućih i sadašnjih mama koje su također htjele malo remek-djelo na svojoj koži.

Foto: Foto-video Anay

– Pod mojim su kistom već bili deseci trudnica i dosad sam čula samo pohvale. Važno je imati strpljenja jer ipak im nije lako kad ne mogu dugo sjediti i biti mirne – objašnjava umjetnica. Najveći je, a i najslađi problem, dodaje, kad se risanje odulji jer njezin kist, kako kaže, bebe škaklja pa postanu nemirne, lupkaju i miču se.

– Dražesne su to muke, ali imam razumijevanja kad sam i sama, i to čak dvaput, prošla kroz to. Sjećam se kad sam jednoj ženi slikala pingvina, što je trebalo trajati svega sat i pol. No beba se odlučila zaigrati u trbuhu pa se odužilo na čak pet sati – kroz smijeh kaže Sesvećanka. Boje koje koristi potpuno su sigurne i za buduće mame i za djecu jer su na bazi vode, a naručuje ih iz Velike Britanije iako dio “upeca” i u Zagrebu.

– Takve se koriste i kazalištu, primjerice – napominje. Mame, pak, imaju svakakve kreativne želje za sliku, a najčešće su im izbori životinje poput medvjedića te likovi iz crtanih filmova.

Foto: Foto-video Anay

– Može ići bilo što, sve dok nije prezahtjevno jer za oslikavanje ipak treba mnogo vremena i preciznosti, a s trudnicama je malo teže sve to uskladiti. Manje je opterećenje onima koje su trudne od sedam do osam mjeseci jer lakše podnose sjedenje – govori vizažistica. Za risanje joj je, ističe, nevažna veličina trbuha dok god bebe miruju jer se ponekad znaju okrenuti i izobličiti trbuh pa tako utječu i na sliku.

Fotografije za uspomenu

A dok ona crta, njezina poslovna partnerica i fotografkinja Lana priprema teren za ovjekovječivanje trenutka.

– Treba to, naravno, zabilježiti kao uspomenu. A na fotografijama su uvijek dobrodošli i partneri trudnica te djeca, kojoj usput znam nacrtati neki detalj na koži da se uklopi sa slikom na trbuhu – kaže Tihana Ledenko. Da im maksimalno olakša situaciju, umjetnički tandem dolazi i na lokaciju koju klijentice odaberu, a vizažistica ih također uljepša šminkanjem. Nude, ističe, razne pakete i kombinacije, a cijene ovise o zahtjevnosti crteža. Termin se pak može bukirati preko društvenih mreža, maila ili mobitela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije