Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Mladi lisac se 'došetao' na drugi kat zgrade na Črnomercu

Odmah su pozvali ekipu iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu
09. lipnja 2021. u 15:12 1 komentara 1300 prikaza
Foto: Azil Dumovec
Pogledajte galeriju 1/5

Došetao se ležerno do Ulice Črnomerec u istoimenom kvartu i popeo bez problema na drugi kat jedne od tamošnjih zgrada. Dakako, prepao je i zbunio tamošnje stanare jer nije baš uobičajeno da na hodniku, umjesto susjeda, sretnu mladog lisca. Zanimljivu su tako intervenciju jučer u zapadnom dijelu grada imali hvatači iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Zagreb: Stanovnicima ulice Črnomerec ipak uklonili mobilno reciklažno dvorište i to za njih 20 Peticijom se izborio za klupe na šetnici

– Stanare zgrade iznenadio je svojom pojavom. Nazvali su nas, pa se naš kolega iz terenske ekipe ubrzo s liscom našao oči u oči. Jedan potez mrežom bio mu je dovoljan da se narančasti ljepotan nađe u njegovim rukama. Iznio ga je iz zgrade i odvezao na pregled u oporavilište za divlje životinje u Zoološkom vrtu. Tamo su veterinari utvrdili da je riječ o tromjesečnom lisičiću koji na stražnjem dijelu tijela ima ranu. Rana će biti očišćena, a lisac će kad se oporavi, moći biti vraćen u prirodu – kažu iz Skloništa.

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca