Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Magic Carpets

Lost in Zagreb - alternativni vodič i umjetnička knjiga kao promocija metropole

Lost in Zagreb
24.10.2018.
u 14:49

U Booksi će se 26. listopada u 19 sati prezentirati proces nastanka publikacije Lost in Zagreb kao nastavak niza alternativnih vodiča različitih europskih gradova

Promocija u Booksi, 26. listopada u 19 sati, prezentirat će se proces nastanka publikacije Lost in Zagreb kao nastavak niza alternativnih vodiča različitih europskih gradova (Maps of Copenhagen, nastao u suradnji s Maj Horn i Signe Rom, 2012.), koji ciljaju istražiti različite socijalne slojeve i ekonomije gradova, kao i mapirati stvarnost migracija diljem Europe.

Lost in Zagreb nastao je kao suradnički projekt danske umjetnice Maj Horn i organizacije Lab852, u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz programa Creative Europe. Projekt je realiziran u suradnji s grupom lokalnih umjetnika i tražitelja azila, kroz proces umjetničkih šetnji, diskusija i radionica. Različiti glasovi i načini viđenja grada spomenutih sudionika rezultirali su tekstovima, crtežima i fotografijama koje se mogu pronaći u vodiču.

Lost in Zagreb alternativni je vodič / umjetnička knjiga razvijena 2018. godine, u kojem su predstavljeni lokaliteti grada Zagreba kroz šest tematskih cjelina: Mjesta za druženje, Mjesta za doživljaj umjetnosti, Moda, Mjesta za djecu te Zelena područja i planina Medvednica. Trojezičan, na engleskom, arapskom i hrvatskom jeziku, vodič je kreiran s ciljem predstavljanja širokoj publici i posjetiteljima grada te je stvoren za besplatnu distribuciju za sve radoznale duše koji traže zakutke grada skrivene od urbane vreve. 

Lost in Zagreb bit će dostupan od 26.10.2018. na sljedećim lokacijama u Zagrebu: Booksa (Martićeva ul. 14d), Hotel Porin – Prihvatni centar za tražitelje azila (Sarajevska cesta 41), Biciklopopravljaona (Zelena akcija, Frankopanska 1),  Sol - Centar za integraciju izbjeglica (JRS – Maksimirska cesta 286), Knjižnica Dugave (Ulica Sv. Mateja 7), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (Hrvatske bratske zajednice 4).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije