Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod kuće - najljepše

Ljeto u gradu nudi sve - hlad u parku, bez gužve i dobru zabavu

tatjana holjevac
Davor Puklavec/PIXSELL
03.08.2012.
u 08:00

Vrućina na asfaltu nije nepodnošljiva, neki jedva čekaju opustjeli Zagreb, a nude se manifestacije, koncerti i festivali

Mesnička je ulica kojom prolaze svi veleposlanici i političke osobe na putu za Sabor ili Vladu, a često i anonimne osobe znaju izvoditi manevre vozeći se ovuda. Treba mi potpuni mir kako bih mogao dovršiti glazbu za film koji sam nedavno snimio, a sad kad je grad opustošio, najljepše je vrijeme za biti ovdje i raditi sve što ne možeš preko godine, kaže glumac Filip Šovagović koji ljeta najviše voli provoditi u Zagrebu. Tako mu je nedavni posjet glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona pokvario snimku zbog buke koja je nastala.

– Najviše mi smeta tutnjava prouzročena vožnjom po kockama kojima je popločena ulica – žali se Šovagović.

Namijenjeno strancima

More ljeti, kaže, radije prepušta strancima, da domaćih bude što manje kako bi oni mogli komotno uživati. Tako bi, naime, trebao razmišljati svaki pravi patriot, šali se glumac. Ljeti najviše voli ‘'kovanje planova'’ i razmišljanje kamo će otići na odmor u listopadu.

– Vrlo mali broj ljudi ima takvu taktiku, ali meni je tako draže. Osim toga, na obali mi je uvijek ljepše u ranu jesen – kaže Šovagović.

Među njegove istomišljenike spada i veći dio grupe Elemental. Kupanja im, kažu, ne fali, radije se za vrućih večeri rashlade hladnim pivom u parku.

– Turistička zajednica stvarno se ove godine potrudila i ima mnogo događanja. Osobno, najviše volim ići na turističke ture, a najviše me se dojmilo ‘'Vještičje kolo'’, gdje profesionalni glumci ljude provode po mjestima gdje su se spaljivale vještice i rade rekonstrukciju događaja – kaže pjevačica Mirela Priselac Remi. Kao klinka je, dodaje, ljeta provodila u Zagrebu zbog rata i to joj je ostalo u navici. Njen kolega i basist Konrad Lovrečić najviše voli provoditi vrijeme u studiju, pod klimom, a gitarista i koautora pjesama Erola Zejnilovića ljeto u gradu inspiriralo je da napiše glazbu za najnoviju pjesmu, dok je Remi osmislila stihove.

Na more u listopadu

Manjak gradskih gužvi voli i potpredsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac. Iako posjeduje vikendicu na otoku Žirju, ljeti je uvijek u gradu jer je u Zagrebu u to vrijeme većina njenih poznanika.

– Najviše volim šetnje gradom predvečer, nalaziti se s prijateljima... Zagreb je grad s puno zelenila gdje se može sakriti za vrijeme najvećih vrućina, pa ih tako najlakše podnosim. Na more odem u posezoni, onda kad me najviše počne mučiti alergija zbog ambrozije – kaže Holjevac.

Komentara 1

LO
lopoč
08:46 03.08.2012.

glupost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije