Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traumatologija

Ledeni kaos jučer u Zagrebu – građani lomili kukove, gležnjeve...

Traumatologija
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/4
03.01.2015.
u 16:00

Samo je u prvoj polovici dana na hitni prijam došlo više od 80 osoba koje su pale na ledu, pa liječnici savjetuju ostanak kod kuće

Mnogi su građani jučer zatražili pomoć liječnika na hitnom prijmu Klinike za traumatologiju. Jedan je građanin ozlijedio lubanju, dvije su osobe slomile kuk te čekaju operaciju, još dvije imaju ozljede natkoljenice i lakta, četvero je ljudi slomilo gležanj...

– Danas je najgori dan otkada je počela prava zima. Osim lakše ozlijeđenih, puno je i teže ozlijeđenih građana koje treba operirati, nakon čega ostaju na promatranju – objasnio je Tomislav Čuti, dežurni liječnik na Traumatologiji.

Većinom starije osobe

Samo je u prvoj polovici dana na hitni prijam došlo više od 80 osoba koje su pale na ledu, a građani su zbog ozljeda stizali cijeli dan. Iz Klinike poručuju da je riječ većinom o starijim osobama.

– Savjetujemo svima da iz kuće izlaze samo u slučaju nužde. Jako je sklisko i veoma lako dolazi do lomova u slučaju pada – poručio je Tomislav Čuti.

I dalje čiste snijeg i led

Iz Zimske službe pak poručuju da se i dalje čiste prometnice, na kojima je ostao još mali sloj snijega.

– One službe koje nisu na terenu u stanju su pripravnosti tako da smo spremni krenuti za pet minuta bude li potrebno. Ako počne padati ledena kiša, spremni smo ulice posipati solju ili očistiti prometnice u slučaju da padne novi snijeg – poručio je Vlado Suša, glasnogovornik Zagrebačkih cesta.

Također, ako građani imaju bilo kakvih probleme s neočišćenim prometnicama mogu se od 0 do 24 javiti u Bazu zimske službe na broj 01/642227.

Komentara 15

DU
Deleted user
21:40 03.01.2015.

imam pritužbe na rad zimske službe.. čisti se samo centar, a 7 km od Trga J.bJ. ulice su skoro pa neočišćene... zar mi malo dalje od centra ( zapadni dio grada) ne plaćamo poreze i prireze?.. zar neka bakica u npr Gundulićevoj mora imati 100% čistu cestu, a mi neka si sami čistimo?.. razumijem za nogostupe ( ja sam dobrovoljno čistio), ali sami kolnici su loše očišćeni.. pa ne moramo mi raditi umjesto ralica...

TH
than
09:24 04.01.2015.

Kao i svake godine, starije osobe. To treba znanstveno prouciti sto ih vuce van po najvecoj poledici i po najvecoj vrucini u sred ljeta. Pogotovo preko zime, kada je malo gdje za pjesake ocisceno. Idem neki dan pjeske od A.Malla prem Gorici. Pa onda krenem lijevom stranom i odjednom snijeg. Moram prijeci na desnu, preko prometne ceste, jer su tu nastavili cistiti dalje (naravno prethodni dio ovdje nije ociscen). Pa gdje se to cisti dio pjesacke staze napola, pa onda ostavi, prijedje na drugu stranu i od polovice cisti na dalje ?!? Jedino pijani tako rade...

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:38 03.01.2015.

Pa neznam kaj sad kukate?! Jel bilo lijepo toplo i suho?! Je. I to Vam nije odgovaralo. Htjeli ste zimu. Eto, imate je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije