Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD ISTRAGOM Zamjena 10.700 metara atraktivne parcele za 840 kvadrata derutne zgrade

Kvadrat vrijedi 900 eura, vještak procijenio 250!

23.12.2008.
u 00:29

Istina je da je Sajam automobila prostor u Mečarovoj ulici prodao tvrtki Grokomp, no koliko smo dobili za kvadrat tog poslovnog prostora, poslovna je tajna – kazao je jučer direktor Sajma automobila Stjepan Obad. Tvrtka kojoj je na čelu, zbog sklapanja nagodbe s Zagrebom na temelju koje je 2006. godine postala vlasnik polovice prostora u Mečarovoj, već je dulje pod povećalom USKOK-a, a odnedavno i hrvatske inačice FBI-a.

Policija ga nije zvala
Taj je prostor, pak, godinu kasnije tijekom sumnjive zamjene vrijednoga zemljišta na raskrižju Vukovarske i Heinzelove između Zagreba i Konzuma ponovno vraćen gradu. Što se dalje događalo s tom nekretninom, ne zna jer, tvrdi, nitko od predstavnika Zagreba, a ni Konzuma nije mu se više javljao.

– Poslije je izbila oko svega toga afera, ali ja detalje ne znam – objasnio je Stjepan Obad i dodao da ga zbog nje nije još zvala policija. Ona bi, pak, neslužbeno doznajemo, trebala Stjepana Obada kao odgovornu osobu Sajma automobila ispitati o okolnostima pod kojima je sklopljena nagodbu između Zagreba i Sajma te posebno s kime je od predstavnika gradske vlasti dogovarao detalje nagodbe. Zanimljivo ime na popisu za obavljanje policijskih razgovora svakako jest i Ninoslava Zeković, pročelnica za imovinskopravne odnose. Ona je važna zbog utvrđivanja okolnosti pod kojima su Zagreb i tvrtka Grokomp sklopili nagodbu o zamjeni atraktivnoga zemljišta za poslovni prostor na Pešćenici 2007. godine te načina na koji je Zagreb godinu dana prije sklopio ugovore sa Sajmom automobila i tvrtkom Rabus na temelju kojih im je omogućeno da postanu vlasnici poslovnog prostora u Mečarovoj.

Zatajena Mečarova
Ninoslavu Zeković trebalo bi također pitati zašto u materijalima za sjednicu Poglavarstva uoči sklapanja nagodbe s Konzumom nije naveden i poslovni prostor u Mečarovoj iako je obuhvaćen procjenom vrijednosti nekretnine koju Zagreb u zamjenu dobiva, kao i Elaboratom o procjeni tržišne vrijednosti koji je izradio stalni sudski vještak Mirko Kožulj, otac plivača Gordana.

Kožulj stariji procijenio je vrijednost kvadrata zemljišta na križanju Vukovarske i Heinzelove na 250 eura, a poznato je da se danas cijene parcela u tom dijelu grada vrte oko 900 eura!

Mirko Kožulj također je zanimljiv javnosti jer sudjeluje u većini procjena vrijednosti nekretnina koje su predmet trgovine gradske vlasti.

Bio je jedan od sudionika “afere Krašograd” kada su Zagreb i tri sumnjive tvrtke, registrirane na studente, zamijenile zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu i Maksimiru.

Kožulj je zemljište u Sesvetskom Kraljevcu procijenio na 185, a ono u Maksimiru na 250 eura.

Mirko Kožulj jučer se, nažalost, nije javljao na telefon, a pročelnica za imovinskopravne odnose Ninoslava Zeković rekla je da je zauzeta sastankom.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije