Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava putnika

Kontrolori, vozači i putnici pomoć policije tražili 58 puta

Zet
Patrik Macek/PIXSELL
30.05.2013.
u 13:15

Kontrolori trebaju intervenirati, putnici moraju imati kartu, ali ne trebaju ispaštati zbog nekulturnih putnika

U prva četiri mjeseca ove godine policija je zbog osiguranja sigurnosti u vozilima javnog gradskog prijevoznika intervenirala 58 puta.

Na teren su toliko puta izlazili zbog poziva kontrolora, vozača tramvaja i autobusa ali i zbog poziva građana koji su zatražili policijsku zaštitu radi ponašanja ili vozača ili kontrolora. Iako ZET-ovi kontrolori tvrde da se izlazak policajaca zbog toga što švercer nema kartu u vozilu može naplatiti nekulturnom putniku nakon što odbije kontroloru pokazati osobnu iskaznicu, policija takav stav demantira.

– Policija ne naplaćuje dolazak zbog utvrđivanja istovjetnosti osoba s obzirom na to da navedeno spada u redovne zadaće policijskih službenika – poručuju.

Na pitanje mogu li građani koji imaju valjane vozne karte i poštuju kulturu vožnje prijaviti kontrolore koji vrata tramvaja i autobusa ne žele otvoriti jer su u vozilu ulovili švercera pa ga tako zadržavaju, zatvarajući i ostale savjesne putnike, policija poručuje da je to apsolutno moguće.

– Ako putnici smatraju da je nad njima počinjeno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, mogu se javiti u nadležnu policijsku postaju prema mjestu događaja – jasni su u PUZ-u.

U ZET-u kažu da im putnici uvijek mogu prijaviti nepravilnosti, ali i da poštuju kulturu vožnje.

>>U ZET-ovim vozilima veći broj kontrolora u civilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije