Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okusi prošlosti

Jedinstvena prilika za kušanje jela po receptima iz rimskog doba

Arheološko nalazište Žumberak (1)
Romeo Ibrišević
12.09.2013.
u 12:20

Ovog vikenda održavaju se radionice pretpovijesne i povijesne kuhinje u organizaciji Parka prirode Žumberak-Samoborsko.

Prava kulinarska poslastica s okusom pretpovijesti održava se ovog vikenda 14. i 15. rujna u Arheološkom parku u Budinjaku u organizaciji Parka prirode Žumberak-Samoborsko.

Riječ je o radionicama pretpovijesne i povijesne kuhinje pod nazivom Tisućljeća kulinarstva.

– Na otvorenom prostoru opremljenom ložištima za vatru pripremat će se jela po pretpovijesnim rimskim, srednjovjekovnim i tradicijskim žumberačkim receptima te uživati u okusima hrane pretpovijesnih i povijesnih perioda te u jelima koja se i danas poslužuju na stolovima žumberačkih obitelji kao i stoljećima prije. Za pripremanje jela na način kako se to radilo u pretpovijesti dio namirnica prikupit će sami djelatnici Parka i polaznici radionica na obližnjim travnjacima te tako koristiti samoniklo bilje koje je predstavljalo temelj prehrane pretpovijesne populacije ovoga područja. Neka od jela pripremaju se posebnom tehnologijom pečenja, u glinenim kalupima koje će izraditi sami polaznici radionica uz pomoć djelatnika Parka, piše u priopćenju. 

Događanje oba dana počinje u 10 sati obilaskom Arheološkog parka, nakon kojeg će posjetitelji moći odabrati jednu od četiriju radionica u koju se žele uključiti, a odvijaju se od 12 do 18 sati. Svi koji se žele okušati u pripremi jela po povijesnim receptima i pritom uživati u prirodnom ambijentu svoje mjesto na radionici mogu osigurati pozivom na 01/3327-660 ili 098/214-857.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije