Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sir i vrhnje

Ja donesem 10, 20 sireka i kaj bum s tim? Nitko nas ništa ne pita

'10.01.2011. Zagreb- Kumica Ana Trebes na trznici kraj Kvaternikovog trga prodaje sir i vrhnje iz rashladnih vitrina Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
13.01.2011.
u 17:02

Iz Tržnica poručuju kako će kumicama proširiti radnu plohu da imaju kamo staviti i ostale proizvode koje prodaju

Rashladne vitrine za sir i vrhnje trebale su kumicama riješiti problem, ali čini se, problemi tek izviru. Naime, osim što donose sir i vrhnje, kumice su iz obližnjih sela na tržnice donosile i sve što imaju i mogu prodati. U vitrinama to nije moguće. Osim što su otvori staklenog dijela vitrine nespretno izrađeni, pa se moraju pomučiti da bi u njih spremile svoje posude ili izvadile porciju vrhnja, velik problem je što u vitrine mogu staviti samo sir i vrhnje. Ako od kuće ponesu kakvo zelenje ili domaća jaja, ne smiju ih staviti u vitrinu.

"Ne znaju ni same"

– Ma, to više nije normalno, sve je usmjereno protiv nas malih. Žele nas se riješiti – očajna je Ana Trebeš iz Zeline, koja već 30 godina radi na zagrebačkoj tržnici na Kvaternikovu trgu. Ljutita je, kaže, jer nema gdje prodavati sve ono što može ponuditi, jer samo od sira i vrhnja ne može živjeti.

– Ja ovako neću moći, ako se nastavi tako, ja ću odustati od prodaje na tržnici, ne isplati mi se. Ovo je kmetstvo – kazuje Ana. Na njezinoj je vitrini, ipak, kutija jaja. Smiju li ili ne držati to tako, kaže, ne znaju ni same.

Ako se ovako nastavi, male obitelji, slažu se kumice, neće moći preživjeti. Ostavlja se, tako, više mjesta onima 'velikima'.
– Male obitelji i mali prodavači neće imati od čega živjeti – kaže Ana.

Prilagodit će se

I njezina imenjakinja i kolegica Ana Pavlić istog se boji.

– Ja donesem 10, 20 sireka i kaj bum s tim? Odlučuju, a nas nitko ništa ne pita. Sad nam govore i kad smijemo hraniti stoku! Pa taj tko je to odlučio spreman je za psihijatra – ljutita je Ana Pavlić.

No, iz Tržnica upozoravaju da će te probleme riješiti.
– U vitrinama ne smije biti ništa drugo osim sira i vrhnja, ali proširit ćemo radnu plohu vitrina i prilagoditi ih tako da kumice dobiju dodatni prostor za ostalo što žele prodavati – kazao je Miroslav Bakrač, glasnogovornik Tržnica Zagreba.

Komentara 6

PI
prava istina
17:22 13.01.2011.

Ma koje su to idiotarije i nauke, od kad pamtimo sir i vrhnje se prodaje na taj način a ovo je sada ludovanje i dogovaranje poslova da se prodaju škrinje a nikako ne neke higijenske potrebe. Sad smo odjednom postali tako \"fini\" a sve smrdi oko nas, baš sve što se dotakne.

AG
Agramer198
20:36 13.01.2011.

Ja ne znam za jedan slučaj da se netko otroval od sira i vrhnja.... Kriste, ovakve PIZDARIJE mi idu na živce!!!! Ekipa zaj... jer nema pametnijeg posla! Pa ne prodaju ribu!!

DE
demokršćanin
22:01 13.01.2011.

RADNO VRIJEME! Ta jedina naša preokupacija ulaska u Europu( zar smo mi u Aziji?) donaša nam svakim danom sve više smješnih propisa.Seljacima su odredili vođenje evidencije radnog vremena.Pitanje je samo vremena kada će i kumice koje prodaju sir i vrhnje(u vitrinama) morati voditi evidenciju o vremenu kada su koliko i kome prodale koji sir i koliko mjerica vrhnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije