Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pole Show Art Championship

Izaziva predrasude, ali svaki pokret u plesu na šipci popraćen je ovacijama

05.07.2014., Zagreb - SD Stjepan Radic, European Pole Show Championship, natjecanje u plesu na sipci.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
07.07.2014.
u 12:48

Prvo mjesto osvojila je Sarah Facettes, drugo Josephine Levana, a treće su podijelile Nikolett Molnar i Belinda van Ommen

Puna dvorana kina Forum Studentskog doma Stjepan Radić na Savi u subotu navečer spremno je bodrila svaku natjecateljicu u finalu "European Pole Show Art Championship", europskog prvenstva u plesu na šipki.

Svaka nova akrobacija izazivala je ovacije, a publika je, osim u senzualnim pokretima žena, imala priliku uživati i u muškim umijećima na šipci. Prvi je to put da se europsko natjecanje održalo u Zagrebu, a iako je Hrvatska imala tri predstavnika, samo Zagrepčanka Elizabeta Rudman uspjela se plasirati u finale.

– Pole danceom bavim se pet godina, a na tu temu radila sam i diplomski rad, prvi takav u Hrvatskoj – rekla je Elizabeta Rudman i objasnila razliku između državnih i europskih natjecanja u plesu na šipci. Kako kaže, državna prvenstva više su sportskog tipa te zahtijevaju određenu, točno propisanu odjeću i obuću, dok djevojke na europskim prvenstvima mogu slobodnije birati kako će se prezentirati.

– Ovdje se radi više o umjetnosti – kazala je hrvatska predstavnica u finalu natjecanja te dodala kako prvenstva služe i za promociju plesa na šipci koji, dodala je, još uvijek izaziva brojne predrasude, za koje se nada da će u potpunosti prestati kad se, krajem ove godine, na državnom natjecanju uvede i kategorija za najmlađe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije