Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuređeni bar hostela Shappy

I s bebom na kavu, u kafiću kutak za previjanje kao doma

Hostel Shappy
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
03.01.2020.
u 15:19

Voditelj hostela Igor Anić dizajnirao je interijer, a Tea Marelja goste dočekuje iza šanka smještenog u prostoru bivšeg ‘Ham-Hama’

Više od tri desetljeća ovamo se slijevalo na tisuće posjetitelja, što zbog legendarnog “Ham-Hama”, koji je bio jedan od prvih fast food restorana u gradu, što zbog istoimenog bara koji je nekad bio popularno okupljalište mladih. Posljednjih sedam godina, pak, u Varšavskoj 8 radi hostel i bar Shappy, a lani ga je preuzeo matematičar i filozof Nadav Lahat iz Izraela.

Reciklirani namještaj

Vizija mu je stvaranje domaće atmosfere u kojoj će se sve generacije osjećati dobrodošlo, pa je nedavno vrt u veži hostela preuredio u bar i terasu, u sklopu kojih je predvidio i poseban kutak za roditelje u kojem mogu presvući i nahraniti svoje dijete.

– Previjalište, koliko sam vidio, nema nitko u gradu, a namijenjen je mladim majkama i očevima te njihovim potomcima, koji ne biraju mjesto ni vrijeme kada ih je potrebno presvući ili nahraniti. Zbog toga smo osigurali stol za previjanje dalje od pogleda ostalih gostiju koji ne dijele ista iskustva – rekao je Lahat, koji u Zagreb prije deset godina stigao zbog znatiželje, a zadržao se zbog ljubavi prema Hrvatici, no i prema glavnom gradu.

– Iako ste u tuđoj zemlji uvijek stranac, ovdje se osjećam ugodno, a to želim prenijeti svojim gostima od kojih većina, isto kao i ja, dolaze iz neke tuđe zemlje – objasnio je Lahat. Kafić, koji je otvoren svaki dan od 10 do 22 sata kako bi pomirio zahtjeve gostiju hostela koji žele duže spavati i gostiju kafića koji žele mirno mjesto za prvu kavu, uredili su namještajem kojeg su, kažu, reciklirali. Tako su antikni drveni stol na sredini terase pronašli preko interneta, obojili ga i prelakirali.

– Stalci od kojih smo napravili manje stolove izgledom podsjećaju na donji dio ulične svjetiljke. Na njih smo dodali crno kaljeno staklo – rekao je Igor Anić, voditelj hostela i bara, koji je bio zadužen i za dizajn interijera. U planu, kaže, imaju postaviti i takozvani “selfie corner” gdje će oko dvije stolice i jednog stola biti postavljena rasvjeta za snimanje intervjua, između ostalog i za fotografiranje, poslovne sastanke... Želeći omogućiti gostima da kavu u urbanom vrtu mogu piti i zimi, a istovremeno da se osjećaju kao da su “pod vedrim nebom”, sada su terasu i natkrili staklenim krovom. Osim Anića, u njihovoj su radnoj ekipi iza šanka dva barmena, Zlatko Hrudka i Tea Marelja, iza recepcije je Ana Baturina, a Božica Vukmanić je na čelu tima za čišćenje koja na istoj lokaciji radi već 29 godina.

Još uvijek traže hamburgere

– I dandanas posjetitelji znaju doći i tražiti hamburgere pa se začude kada im objasnimo da “Ham-Ham” već godinama ne postoji. Sjećam se da je jednom došla djevojka i razveselila se kad me vidjela jer je kod mene nekoć znala s ekipom dolaziti nakon izlaska – prisjetila se Božica Vukmanić dodajući kako se neke stvari nikad neće promijeniti, a u ovom slučaju to je toplina i veselje s kojom ljudi dolaze na isto mjesto već trideset godina. 

Pogledajte i galeriju: Najšokantnije i najzabavnije snimke 2019.: Prizori s Visa posebno su vas ostavili u čudu

Hostel Shappy
1/37
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
18:16 03.01.2020.

Shappy ??

DA
DarthVader
18:36 03.01.2020.

I sad ja nebum smel pusiti zbog beba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije