Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buna djelatnika

Holdingovi sindikati najavljuju prosvjed: Tražimo smjenu uprave!

Zagrebački Holding/ilustracija
Goran Stanzl/PIXSELL
25.03.2022.
u 11:07

Prosvjed će se održati u utorak ispred Zagrebačkog holdinga u 16 sati, a sudionici prosvjeda, kako kažu, između ostalog ukazat će na probleme u dosadašnjem dijalogu s upravom Holdinga i voditeljima podružnica.

Postupak otkaza kolektivnog viška u Zagrebačkom holdingu proteklih je dana dignuo prašinu, a da je cijela priča izvedena netransparentno, prigovara i velik broj njegovih sindikata. Neki od njih, točnije Koordinacija SSSH sindikata Zagrebačkog holdinga, najavili su i prosvjed koji su sada i organizirali. Priključili su im se i neki drugi sindikati, poput Sindikata branitelja i radnika Ustanove upravljanja sportskim objektima. Traže, kako kažu, smjenu uprave. 

Prosvjed će se održati u utorak ispred Zagrebačkog holdinga u 16 sati, a sudionici prosvjeda će, kako kažu, ukazati na probleme u dosadašnjem dijalogu s upravom Holdinga i voditeljima podružnica, iznijet će zahtjeve prema upravi i upozoriti na neodrživost predloženoga rješenja. 

– Vođenje procesa kolektivnog viška radnika u Zagrebačkom holdingu pokazuje svu nekompetentnost nove uprave koja nije dorasla vođenju složenog sustava poput Holdinga. "Ingeniozni" plan rješavanja nagomilanog duga od pet milijardi kuna na način da se otpuštaju prijeko potrebni radnici, prijeti ne samo narušavanjem kvalitete usluge već i potpunom nemogućnošću obavljanja tih usluga. Hineći da vode dijalog sa sindikatima, za koji od početka nije bilo nikakve ozbiljne namjere, uprava Holdinga ozbiljno se igra ne samo sudbinama radnika već i funkcioniranjem cijelog društva – kažu u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). 

Koordinaciju SSSH sindikata Zagrebačkog holdinga d. o. o. čine Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH), Sindikat prometa i veza Hrvatske (SPIVH), Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH), Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV), Sindikat trgovine Hrvatske (STH), Sindikat turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske (USVPRH). 

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
11:28 25.03.2022.

Znači buni se ekipa koja je preko veze dobila posao na izmišljeno radno mjesto i to sa sigurnim nedostatkom obrazovanja i radnoga staža? Pobuna uhljeba, nevjerojatno, ovo je kao i oni roditelji odgojitelji koji piju kave po centru grada dokk su im djeca u srednjoj školi.

Avatar AlPoS
AlPoS
15:51 25.03.2022.

Brane uhljebe na visokim placama, kakvi su to sindikati da brane politicke namjestenike

DU
Deleted user
13:50 25.03.2022.

Zagrepcani podrzavaju svoju biranu ZG Vladu. Nemaju zasto protestirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije