Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
H1N1

Gužve zbog gripe - po lijek se može i k liječniku opće prakse

\'korcula ... 04.11.2008... cjepljenje.... cjepivo... gripa .... snimio nenad kosovic\'
Arhivska fotografija
Autor
Sonja Hoffman
11.01.2011.
u 16:34

Grad je sve obiteljske liječnike opskrbio antivirusnim lijekovima koji su kao i lani besplatni za sve oboljele i kronične pacijente

Epidemija svinjske gripe, kao i lani, prouzročila je nesnosne gužve u ambulanti Zarazne bolnice. Prema riječima ravnatelja prof. Antuna Beusa liječnici obrade oko 210 pacijenta dnevno, a dežuraju svaki drugi dan. Osim liječnika, koji zbog epidemije padaju s nogu od umora, gripoznim se Zagrepčanima to događa od čekanja. Naime, u ambulanti se na pregled čeka i do sedam sati. Iako je, kažu iz bolnice, većina pacijenta strpljiva, ponekad se dogode i incidenti, pa je tako jučer svađu u čekaonici napravio suprug trudnice koja je nakon preboljele svinjske gripe “predugo” čekala na kontrolni pregled.

– Trudnice imaju prednost, no u takvoj gužvi i sa svega nekoliko sati dnevnog sna i sestre i liječnici mogu slučajno zaboraviti ili previdjeti tko sjedi u čekaonici – objasnio je prof. Beus i apelirao na građane da se s lakšim simptomima gripe jave liječniku opće prakse. Isti apel Zagrepčanima je poslao i gradski stožer za borbu protiv nove gripe koji je jučer održao i izvanredni sastanak na temu progresije bolesti.

– Tiskali smo i 50 tisuća letaka s uputama za “samopomoć” za građane koji dobiju gripu – otkrio je dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Ureda za zdravstvo i dodao da je, iako je do sada virus H1N1 testom potvrđen u 170 građana, oboljelih je daleko više.

– Ambulante obiteljskih liječnika grad je opskrbio i i antivirusnim lijekovima – naglasio je dr. Šostar dodajući da su ti lijekovi, kao i cjepivo, besplatni za kronične pacijente te one starije dobi. Iz gradskog pak Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na cijepljenje.

– Još nije kasno, a cjepiva ima pa pozivamo građane da se cijepe – poručio je ravnatelj dr. Tihomir Majić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije