Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žumberak

Grobove devastiraju divlje svinje, a ograda trebala biti gotova u svibnju

08.09.2015., Budinjak - Mjesno groblje, vec neko vrijeme nema ogradu. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
21.09.2015.
u 15:00

Načelnik Žumberka Zdenko Šiljak kaže kako će se ograda izgraditi sigurno do kraja godine, radovi su stali zbog izvođača

Divlje svinje, ali i ostale životinje najčešći su posjetitelji groblja u Budinjaku, govore tamošnji stanovnici. Dotrajala ograda, koju je općina, kažu stanovnici, krenula mijenjati početkom godine, još uvijek dijelom stoji gdje je i bila, dok je veći njen dio uklonjen, a grobovi Žumberčana, koji tamo počivaju, ostali su izloženi životinjama iz obližnje šume.

–Obećano nam je da će se nova ograda postaviti do svibnja ove godine, ali od toga je prošlo već pet mjeseci i još se uvijek ništa ne događa. Znamo da su sredstva za nju osigurana i već se pomalo pitamo kamo su ona otišla. Ako općina, iz nekog razloga, ne želi postaviti ogradu, neka nam kaže pa ćemo sami za nju skupiti novac i postaviti je - govori Branko Rušnov iz obližnjeg sela Dane, koji, kako sam kaže, već mjesecima pokušava saznati hoće li se krenuti s izgradnjom ograde. Stupovi i žica za nju dovezeni su na groblje, pokazuje Rušnov, ali radovi nikako da krenu.

–Ovdje nema mnogo grobnih mjesta, ali pokopani su članovi naših obitelji, ne želimo da im životinje ruju po posljednjem počivalištu - objasnio je Branko Rušnov. A ograda, kaže načelnik općine Žumberak Zdenko Šiljak, bit će sigurno gotova do kraja ove godine. Kako kaže Šiljak, na groblje dopremljen je materijal, sredstva su osigurana, ali sve je stalo na izvođaču.

–Čekamo samo da se konačno ograda počne graditi jer je zapelo u organizaciji radova. Ali nikako se neće realizacija ograđivanja groblja prenijeti u sljedeću godinu, u dva mjeseca sve će biti gotovo i groblje će biti zaštićeno od svih nepoželjnih gostiju - obećao je načelnik Šiljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije