Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Gradski ured preporučit će videozaštitu svim školama

kamera
arhiva VL
18.10.2012.
u 14:00

Školu u Malešnici sustav je stajao 70 tisuća kuna, ali spriječili su mnoga oštećenja. Kamere imaju i preventivan učinak, riječ je i o odgojnoj mjeri

Svjestan ušteda koje donosi ugradnja videonadzora i alarmnog sustava u zagrebačkim školama, ali i sprečavanja maloljetničkog nasilja i vandalizma, Gradski ured za obrazovanje ambiciozno će nastojati sve škole tako zaštititi. Kamere u školskim hodnicima, dvoranama, vanjskim zidovima danas imaju 53 osnovne te 42 srednje škole i učenička doma, dok u 97 osnovnih škola te 33 srednje škole i učenička doma imaju i protuprovalni sustav. Investicija za kupnju kamera po cijeni 50 do 100 tisuća isplatila se u Osnovnoj školi Malešnica. U njoj su, naime, prije devet godina među prvima u gradu uključili kamere.

– Prije devet godina postavili smo prvih 16 kamera za 70 tisuća kuna, a danas nemamo nijednog išaranog zida, klupe i parketi su nam kao novi, staklo nam nije bilo razbijeno četiri godine, nemamo smeća u krugu škole, ali ni okupljanja posljedica kojeg je nasilje ili devastacija imovine – pohvalio se ravnatelj Božo Šarušić.

Iz gradskog ureda poručuju da tehnička pomagala neće ni jednoj školi nametati, ali će ih preporučiti.

– Kamere imaju preventivan učinak. Riječ je i o odgojnoj mjeri koja na dulji rok ima i konkretne pozitivne rezultate i u financijskim uštedama – objašnjava Ivica Lovrić, pročelnik.

Zagreb inače ima stotinu i sedam osnovnih i pedeset i pet srednjih škola.

Komentara 2

CH
chemica
17:07 18.10.2012.

Dobiješ nadzornu kameru za manje od sto kuna, a ovi iskeširali kao da su od zlata. Još to preporučuju i drugima! Aha, radi se o...BANDIĆEVCIMA. Jedan dobavljač za sve škole i to baš rođina firma. Dvije do tri iljade po kameri. mmmm. Bolje od seksa. Pokradeš tuđu lovu, a bedaci ti još i zahvalni jerbo se smanjila šteta. "Preventivno".

LI
LILLIT
21:15 18.10.2012.

Aha, i kaj je kamera vidjela? spodobu sa kapuljacom na glavi, i sa tamnim naocalama. Kamera ne sprecava kriminalno djelo, niti otkriva pocinitelja. Opet bacena lova bez veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije