Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U svom stilu

Bandić dijelio grah u Maksimiru: 'Zaustaviti me mogu samo ako me ukokaju'

Bandić u Maksimiru dijelio grah
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
01.05.2019.
u 14:34

- Došao sam ovdje baš po grah, nosim i za ženu da ne mora kuhati. Neka i ona ima slobodan dan. Odlično je, za prste polizati – kazao je Siniša Cvitarević.

Praznik rada ni ove godine nije prošao bez fešte u parku Maksimir, gdje od ranog jutra neumorno pristižu Zagrepčani. Nakon što su ugrabili crvene karanfile, rijeke posjetitelja okupile su se pored glavne pozornice gdje je gradonačelnik Milan Bandić, u kuti i s kuharskom kapom na glavi, i ove godine od 10 sati dijelio tradicionalni "prvomajski" grah s kobasicom.

- Došao sam ovdje baš po grah, nosim i za ženu da ne mora kuhati. Neka i ona ima slobodan dan. Odlično je, za prste polizati – kazao je Siniša Cvitarević.

Strpljivo se čekalo u redovima na čak 30 štandova, a nitko nije morao brinuti da će ostati bez gableca, jer je ustanova Dobri dom pripremila čak 60.000 porcija te isto toliko kajzerica. Građani su stalno pristizali, pa se gradonačelnik i umorio od posla. Nakon dva sata dijeljena graha požalio se kako ga već boli ruka i zglob od silna posla. Dodao je i kako je gužva puno veća nego prošle godine, te da je samo do podneva podijeljeno čak 19.000 porcija, on čega je, kaže, samo on podijelio njih četiri ili pet. Dotaknuo se i položaja radnika u Hrvatskoj i dodao kako njega "nikakvi spinovi i žmigavci neće zaustaviti da pomogne malom čovjeku", a zaustaviti ga mogu samo ako ga "ukokaju". Jedan je od spinova, tvrdi gradonačelnik, i inicijativa protiv podizanja dobne granice za odlazak u mirovinu. - Nije važno hoće li netko otići u mirovinu sa 67, 65 ili 63, važno je kako čovjek živi danas. Moja je inicijativa da svi građani Hrvatske žive kao Zagrepčani, ostali me spinovi ne zanimaju – kazao je.

Ovogodišnji je praznik rada prošao bez prosvjeda sindikata, a predsjednici sindikalnih središnjica Saveza Hrvatske (SSSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Matice hrvatskih sindikata (MHS) Mladen Novosel, Krešimir Sever i Vilim Ribić u podne su se obratili okupljenim građanima, a na Maksimiru, kao i diljem grada, skupljali su se potpisi za referendumsku inicijativu "67 je previše" o promjenama uvjeta za mirovinu.

Ako niste, još stignete do Maksimira, jer program traje do 18.30 sati. Nastupit će još teen zbor Genijalci, Telefon Blues Band i gosti, Rockin’ Neno & The Cadillac Feat, Kaubojka Rajka i DJ.

Pogledajte i video Podjela graha u Osijeku

Komentara 38

IG
Igi125
20:10 01.05.2019.

Gradonacelnik je na nezgodna pitanja opet odgovorio kako se tim radnjama ne bavi no svi mi koji zivimo i radimo u glavnom gradu dobro znamo za sva gradonacelnikova silna obecanja koja nikad nije ispunio. Dolazeci u Maksimir prosao je pored nikad dovrsenog stadiona za koji je govorio i da ce se zapaliti ako nebude dovrsen, prosao je i pored nikad sagradenog sportskog objekta Svetice, nikad nije napravljena sjeverna obilaznica, otvorio je radove na izgradnji zicare za koju je na kraju ispalo kako uopce nema sredstava za njenu gradnju, ZET je svojim odlukama doveo do ponora iz kojeg se vise neda izvuci, sa svojom svitom je otputovao u Dubai kako bi sa potencijalnim izvodacem dogovorio izgradnju nepostojeceg projekta.... Ovako bi se moglo nabrajati u nedogled ali gradonacelnik se vise ne bavi neispunjenim obecanjima.

AN
antonelić
14:42 01.05.2019.

akademik mile iz pogane vlake ...

Avatar siva_sova
siva_sova
14:53 01.05.2019.

ako bandića maknu ići će predavati na harvard

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije