Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad potvrdio: Ove godine besplatni udžbenici i za srednjoškolce iz Zagreba

Uvjeti, kriteriji  te opseg udžbenika, odnosno drugih obrazovnih materijala koji se osiguravaju, nisu se mijenjali u odnosu na školsku godinu 2020./2021, poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje.
05. srpnja 2021. u 12:42 1 komentara 1338 prikaza
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

I ove će godine zagrebački osnovnoškolci i srednjoškolci imati besplatne školske udbženike. Za učenike osnovnih škola udžbenike pokriva država, a u Gradu Zagrebu potvrdili su da će, sukladno kriterijima propisanima Programom javnih potreba u osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2021., odnosno Programom javnih potreba u srednjoškolskom odgoju i obrazovanju Grada Zagreba za 2021 godinu, Grad Zagreb će i za školsku godinu 2021./2022. svim učenicima osnovnih škola osigurati besplatne druge obrazovne materijale. 

savez društava naša djeca Uručene nagrade za dječju književnost Grigor Vitez

- A učenicima srednjih škola besplatne udžbenike i druge obrazovne materijale. Uvjeti, kriteriji  te opseg udžbenika, odnosno drugih obrazovnih materijala koji se osiguravaju, nisu se mijenjali u odnosu na školsku godinu 2020./2021 - poručuju iz Gradskog ureda za obrazovanje. 

Konstituiranje vijeća Tko su novi šefovi četvrti i kojih će se problema najprije uhvatiti

Grad Zagreb za nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala dosad je izdvojio, kažu u Uredu, više od 600 milijuna kuna, a procjena troškova nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2021./2022. iznosi ukupno 75 milijuna kuna, odnosno 35 milijuna kuna za nabavu drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola te 40 milijuna kuna za nabavu udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike srednjih škola. Besplatni udžbenici i drugi obrazovni materijali za učenike osnovnih škola u Zagrebu, inače, uvedeni su još 2004. godine, a od 2014. godine i učenici srednjih škola u Gradu Zagrebu imaju besplatne udžbenike, radne bilježnice i druge obrazovne materijale. 

 

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • Deleted user:

    besplatni ...????...a novac ide izravno npr.skolskoj knjizi....!!!!!!