Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od ponedeljka

Europski identitet u fokusu je 12. Festivala umjetničkih zastavica

Umjetničke zastavice
Foto: Međunarodni festival umjetničkih zastavica/Facebook
07.08.2020.
u 15:52

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi

Festival umjetničkih zastavica, jedinstvena je manifestacija takve vrste u Europi, a ove godine počinje u ponedjeljak i bit će postavljeno više zastavica no ikad. U sklopu festivala, bit će izloženo oko 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja širom svijeta. Manifestacija se odvija uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba, a ove će se godine po prvi puta predstaviti samostalno i odvojiti od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d'Best

Zastavice na Festivalu koji se u Zagrebu održava već 12. godinu bit će postavljene na četiri lokacije: Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevac, Europski trg i Ulica Augusta Cesarsca. Tema je ove godine 'Identitet Europe (Europa intimno), a svaki od autora likovno je prikazao kako vidi Europu. Nove zastavice bit će izložene na Zrinjevcu, a pristigle su iz 13 zemalja: Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja.

Na ostalim lokacijama će biti izložene zastavice između uličnih svjetiljki i stupova s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici. Počasni gost umjetnik je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, g. Hanibal Salvaro iz Zagreba, a sudjelovat će još: dr. art. prof. Seije Ulkuminei iz Finske; dr. art. doc. Marina Đira, akademska kiparica; dr. art. prof. Marijan Rihter, akademski slikar; mr. art. Janko Orać akademski slikar i grafičar iz Slovenije te brojni drugi akademski umjetnici i profesori likovne kulture. 

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi.

Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim na čelu s dr. art. Dijanom Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić. Zastavice će se moći razgledati do četvrtka, 20. kolovoza, a organizatori apeliraju na posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera i poštuju socijalnu distancu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije