Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjernost prema ekologiji

EKO taxi s novom flotom nastavlja u ekološkom tonu

Eko taxi
Foto: PR FOTO
1/2
15.01.2016.
u 15:00

Krajem prošle godine, na prometnicama grada Zagreba mogla se uočiti promjena u voznom parku Eko taxija. S obzirom na prijeđenih 40 milijuna kilometara i preveženih 4,5 milijuna putnika na području Zagreba i Zaprešića, u 4 godine koliko postoji, Eko taxi je krenuo u redovnu obnovu svoje flote novim Mitsubishi Lancerima s osvježenim, a opet prepoznatljivim dizajnom.

Kako bi potvrdili vjernost i ljubav prema ekologiji te ostali u skladu s predznakom „EKO“ u imenu tvrtke, u nova vozila je ugrađen autoplin. Prednosti autoplina u odnosu na ostala pogonska goriva su brojne, kako na financijskom, tako i na ekološkom polju.

Autoplin je gorivo s izrazito niskom emisijom CO2 te je jedino pogonsko gorivo koje sagorijeva bez dima, čađe, sumpornih spojeva i neugodnih mirisa u odnosu na ostala fosilna goriva (izuzev prirodnog plina). U odnosu na vozila s benzinskim motorom emisije CO2 su 11% niže kod vozila s LPG-om. U odnosu na dieselske motora emisije dušikovog oksida su znatno niže. 20 Mitsubishi Lancera proizvodi emisija kao 1 vozilo s Dieselskim motorom. Treba naglasiti da je u slučaju prometne nesreće vozilo opremljeno LPG instalacijom jednako ili više sigurno u odnosu na vozila s ostalim pogonskim gorivima.

Eko taxi osigurava i prijevoz djece u odgovarajućim sigurnim dječjim sjedalicama te prijevoz kućnih ljubimaca. Kako bi osigurali odgovarajuću autosjedalicu ili sigurnosni kavez za kućnog ljubimca, potrebu za takvom uslugom prijevoza potrebno je najaviti sat vremena ranije te se ista dodatno ne naplaćuje.

Više informacija o Eko taxiju i uslugama koje pruža možete saznati na www.ekotaxi.hr i www.facebook.com/EkoTAXIZagreb, a taxi naručiti pozivom na 1414.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije