Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradska skupština

D. Kosor traži smjenu direktora Krmpotića jer plaća PR agenciju

skupština
Antonio Bronić/PIXSELL
17.05.2011.
u 11:39

Za prezentaciju Gredelja plaća se agencija iako Holding ima višak ljudi u marketingu, čulo se na skupštinskoj raspravi

Margaretu Mađerić (HDZ) zanimalo je na aktualnom satu Gradske skupštine zašto je tvrtka Zagreb Centrum, čiji je osnivač Zagrebački holding, unajmila PR-tvrtku Hauska & Partner da im vodi medijsku prezentaciju zemljišta Gredelj.

Dvoje zaposlenih

– U Holdingu ima viška zaposlenih u marketingu, zašto se sa 10.000 kuna mjesečno plaća vanjska tvrtka – zanimalo ju je, jer riječ je o ugovoru na godinu dana, što znači da je spomenutoj tvrtki plaćeno ukupno 120.000 kuna.

Ivo Čović, šef uprave Holdinga, odgovorio joj je da je Zagreb Centrum samostalna tvrtka, ali da će razgovarati s direktorom. Zagreb Centrum osnovan je da vodi i brine se o Paromlinu i Gredelju, a ima dvoje zaposlenih - direktora Gorana Krmpotića i tajnicu.

Direktor Goran Krmpotić bio je pomoćnik HSLS-ova ministra Hrvoja Vojkovića, a kasnije je radio u Croatia osiguranju, koje je vodio također Vojković. No, dugogodišnji je član SDP-a.

– Imat ćemo konferenciju za medije na kojoj ćemo tražiti smjenu Krmpotića jer je sklopio štetan ugovor. Što će takav PR ugovor tvrtki s jednim zaposlenim? – kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

Iz spomenute agencije poručili su da sa Zagreb Centrum surađuju od 1. svibnja ove godine te da je iznos ugovora koji traje do kraja 2011. godine vrijedan 72, a ne spomenutih 120 tisuća kuna.

Javna rasprava

- Cilj suradnje nije medijska promocija ili sazivanje konferencija za novinare, već osiguranje i organiziranje kvalitetne i društveno odgovorne javne rasprave u vezi projekta izgradnje novog središta Zagreba, tzv. „Gredelj“. Ugovor vrijedi do kraja 2011. godine kada će se procijeniti rezultati suradnje - reagirali su iz agencije Hauska & Partner.

Ključne riječi

Komentara 7

14
14words
12:54 17.05.2011.

Tako to izgleda kada vlada racionalni Kukuriku...

MI
milkovve
13:36 17.05.2011.

Taj HSLS mi je najogavnija stranka. Kao oni nešto pošteni a kradu najviše. Svima bi se prikrpali samo da ih ovi hoće.

DE
detour
12:37 17.05.2011.

tvrtka zagreb centrum postoji vec godinama, sto znaci da se vec godinama novac poreznih obveznika izdvaja za place zaposlenih. koji su konkretni rezultati? prostor gredelja buduci je SUVREMENI centar zagreba i njegovo redefiniranje, uredjenje i raspolaganje ne smije se rjesavatiti bez upliva javnosti, mora biti interdisciplinarno i na dobrobit gradjana cijim je novcem taj prostor i kupljen. gredelju prijeti radikalna preizgradjenost i to treba na vrijeme sprijeciti. u gredelju ima mjesta za brojne novogradnje, ali mora biti mjesta i za npr. velike javne prostore, poput parkova. hoce li taj javni interes braniti kriminalac milan bandic ili foteljaska gradska skupstina? nece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije