Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić: Svi domovi za starije i nemoćne sigurni su za korisnike

Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom, kazao je danas gradonačelnik Milan Bandić
29. ožujka 2020. u 20:22 1 komentara 350 prikaza
Zagreb: Milan Bandić o stanju domova za starije i nemoćne
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sigurni su za korisnike, kojih ima 3836. Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom, a riječ je o 11 domova koji djeluju na 17 lokacija. 

Potres u Zagrebu SVJEDOČANSTVA Potres u Zagrebu ostavio veliku štetu, ljudi zbog straha ne žele ući u domove

Tako je na današnjoj konferenciji posvećenoj stanju domova nakon potresa rekao gradonačelnik Milan Bandić dodavši da su na 14 lokacija stručnjaci utvrdili mala ili zanemariva oštećenja, dok zgrade na tri lokacije (u Dubravi, na Trešnjevci te u Maksimiru) imaju umjerena oštećenja.

Domovi, poručuje Bandić, pružaju i izvaninstitucionalnu usluge, odnosno pomoć u kući koju koristi 2336 korisnika (dostava gotovog obroka i usluga gerontodomaćice). Usluga se pruža kontinuirano uz provođenje propisanih zaštitnih mjera. Podsjetimo, radi prevencije širenja zaraze koronavisurom među ovom najosjetljivijom skupinom, starijima i kroničnim bolesnicima, zabranjene su posjete u domovima i obustavljeno je pružanje usluga cjelodnevnog boravka. Također korisnici ne izlaze van, izuzev u nužnim i opravdanim situacijama (odlazak na bolničko liječenje ili neodgodive zdravstvene postupke).

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Avatar Niškorist
    Niškorist:

    Ne govori istinu domovi su u jako lošem stanju rolete i prozori zakucani čavlima loš protok vode parketi se raspadaju Kade u sobama .Dom za Starije Pešćenica Donje Svetice !