Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od 'kurenja' smeća

[ANKETA] Dobro je da se odustaje od spalionice otpada, trebamo se naučiti reciklirati

spalionica
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
11.04.2016.
u 14:52

Najava da se ipak odustaje od spalionice otpada u Resniku oduševila je stanovnike na istoku Zagreba. A što ostali misle o problemu otpada?

Josip Franjčić, strojarski tehničar, 29: Nije u redu da se okoliš dodatno zagađuje. Ako se već neko rješenje mora pronaći, ono bi se trebalo nalaziti izvan grada, a ne ljudima pokraj kuća. Naravno da ih je to uznemirilo. 

Veronika Volarić, prehrambena inženjerka, 24: Danas se sve mora modernizirati pa tako i rješenje problema otpada treba biti u skladu s novim standardima. Građani bi se trebali više educirati o razvrstavanju.

Stjepan Lapuh, umirovljenik, 88: Sigurno da je spalionica otpada opasna, posebice ako se nalazi tako blizu naselju. Grad bi trebao naći neko bolje rješenje, a i građani bi se trebali više potruditi oko recikliranja.

>>Župnik: Ako su stvarno odustali od spalionice, imat ćemo feštu 

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:53 11.04.2016.

Hm, najviše volim ljude koji misle da kad su bacili smeće, sve će to netko drugi za njih očistiti zabadava. Da, hoće. Voda je u Zagrebu koji leži na vodi, poskupjela sa četiri kune po kubiku na osamnaest za građane, a za privredu na trideset. Smeće bi u slučaju da se napravila spalionica od prosječnog računa za domaćinstvo od stopedeset kuna, poraslo na tristo. E tako to rade neki koji znaju kako uzeti novac naivčinama koji hodaju goli i bosi i bez posla, a vole biti moderni poput njihovog gradonačelnika, koji je iz vuko je bine par puta dobacio do Beča i Rima i tamo pokupio ideje koje su i njima bile preskupe, ali su za zagrebačke bedake bez prebijene kune, - svemirska tehnologija, koju svakako moraju imati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije