Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županija je tužila

Zviždačica Jovev na Valentinovo i službeno ostaje bez posla

jasmina jovev
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/12
10.02.2014.
u 13:18

U ponedjeljak ujutro imala je zakazano ročište na županijskom Službeničkom sudu, na kojem je Županija protiv nje podnijela tužbu tražeći otkaz ugovora o radu na temelju tvrdnji da je počinila tešku povredu službeničke dužnosti

Sa 14. veljače Jasmina Jovev postat će bivša djelatnica Sisačko-moslavačke županije. Naime, na taj datum prestaje joj status “neraspoređenosti”, a po sili zakona i radni odnos. Ona je neraspoređena od listopada prošle godine, a sa svog radnog mjesta potjerana je još u veljači prošle godine.

U međuvremenu je u javnost istupila s tvrdnjama o navodnom lažiranju računa i narudžbenica kojima se iz Županije izvlačio novac. U ponedjeljak ujutro imala je zakazano ročište na županijskom Službeničkom sudu, na kojem je Županija protiv nje podnijela tužbu tražeći otkaz ugovora o radu na temelju tvrdnji da je počinila tešku povredu službeničke dužnosti. Županija ju je optužila da je stavila na uvid javnosti ugovor o nastupu Miroslava Škore na koncertu u povodu završetka obnove jedne županijske ceste na način da je Jovev taj podatak dala Aleksandru Stankoviću koji je to pitao i županicu Marinu Lovrić Merzel u svojoj emisiji.

Cilj je županije bio da se utvrdi teška povreda službene dužnosti čime bi se, po zakonu, onemogućilo Jovev da se zaposli u javnom sektoru u iduće četiri godine. No, do toga vjerojatno neće doći. Naime, novo ročište sazvano je za 28. veljače, a kako će radni odnos Jovev prestati 14. veljače, više neće biti procesnih pretpostavki da se raspravlja o povredi službeničke dužnosti jer se o tome ne može raspravljati ako osoba više nije službenik.

A upravo zbog izjava Jasmine Jovev pokrenuta je u petak opširna istraga u Sisačko-moslavačkoj županiji. Doznajemo da su iz zgrade Županije istražitelji u petak prijepodne izuzeli i nekoliko računala, uključujući i računalo koje koristi sama županica, dok su pojedini djelatnici bili vođeni na razgovore u Zagreb. Osim iz zgrade sisačke Gradske vijećnice, u kojoj su izuzeli dokumentaciju vezanu uz spornu zgradu Lav auto Popeca, istražitelji DORH-a u petak su posjetili i ispostavu Hrvatskih šuma u Sisku, u kojoj su izuzeli račune koje su Hrvatske šume ispostavile Sisačko-moslavačkoj županiji od 2008. do danas.

Riječ je o računima za najam i ugostiteljske usluge u lugarnici Brezovica u kojoj se često održavaju obiteljske zabave i same županice, no i redoviti sastanci županijskih vijećnika. Istražitelji su, doznajemo, obišli i izuzeli dokumentaciju i iz nekih privatnih sisačkih građevinskih tvrtki i obrta, a vezano uz njihove poslove sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Komentara 89

HU
humagum
13:42 10.02.2014.

eto ti pravde pa ti sada zviždi .... nebih trebala dobiti otkaz dok se nedemantiraju iznesene tvrdnje ali po njoj da se potvrde ....

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:35 10.02.2014.

Kako je trenutni predsjednik oduševljeno najavljivao: Hrvatska se crveni. Od stida.

Avatar Topgen
Topgen
14:00 10.02.2014.

Stani malo ! U zapadnim demokracijama kaznjen si ako NE prijavis, a znas za kriminalni akt. Kod nas je obratno. haha !! Pa ovo nije bilo ni na divljem zapadu . EU , help !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije