Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Zvijezdice i 15-godišnji mladić na europskom vrhu u cheerleadingu

'Navijacice Livi prve u Irskoj. Presnimio Ivica Beti/VLM'
''
08.12.2010.
u 13:50

Vježbam već osam godina. Privukle su me akrobacije, poput bacanja djevojaka u zrak - smije se 15-godišnji madić, učenik prvog razreda Gospodarske škole Čakovec, jedini muški član navijačke družine

Međimurje možda nema navijače poput Bad Blue Boysa ili Torcide, ali zato ima najbolje navijačice u Europi! Na šestom Elite beach cupu u Berlinu, na kojem se natjecalo 2000 cheerleadersica iz 14 europskih zemalja, kadetski sastav Zvjezdice osvojio je prvo mjesto. - Dokazali smo da spadamo u sam vrh europskog cheerleadinga. Naporni treninzi, zahtjevna koreografija i vrhunska izvedba kadetskog sastava Zvjezdice pridonijeli su osvojenom naslovu prvakinja u konkurenciji 17 timova iz cijele Europe - kaže voditelj navijačica Siniša Stričak, koji je s Dijanom Lesar i Lanom Bene te 21 članicom sastava zaslužan za novi veliki uspjeh kluba Livi. Zvjezdice su ove godine osvojile i drugo mjesto na otvorenim prvenstvima u Italiji i Austriji, a uspjeh u Njemačkoj na kraju uspješne godine najljepša je nagrada za rad i trud. Skupina koja se natječe u aktegroji groupstant osvojila je drugo mjesto, a Josip Merlak, jedini muški član navijačke družine, cheer individualu završio je na petom mjestu. - Vježbam već osam godina. Privukle su me akrobacije, poput bacanja djevojaka u zrak - smije se 15-godišnji mladić, učenik prvog razreda Gospodarske škole Čakovec. Školuje se za špeditera. Djevojke vele da su ih privukli ples i lijepi kostimi. Za uspjeh kluba, kojima se nekima čini da je došao "preko noći", bilo je potrebno 20 godina rada, koliko je prošlo od diploma koje su na Kineziološkom fakultetu stekli voditelji Manuela i Siniša Stričak.

- Tajna uspjeha je u kvalitetnom trenerskom kadru koji ima široko plesno iskustvo, upornosti i talentu koji je došao do izražaja. U klubu smo svjesni kontinuiranog napretka i za nas ovaj uspjeh nije neočekivan - kaže M. Stričak. Klub okuplja 80 članova u tri dobne kategorije. Treneri se educiraju na kampovima u zemljama Europske unije, a nedavno je u Hrvatskoj boravio američki trener iz Los Angelesa Tony Hodges, koji je donio nove ideje za koreografiju. - Ove godine naglasak je na podizanju kvalitete akrobatskih elemenata na tlu, pa smo dopunske treninge obavili i u gimnastičkoj dvorani. Cheerleading je izuzetni kondicijski zahtjevan sport, natjecatelj mora biti koordiniran i imati dobro razvijen ritam, snagu i ravnotežu. Sve ove sposobnosti, međutim, nisu dovoljne ako nema timskog rada i povjerenja unutar grupe - kažu Siniša i Manuela. Potreban im je, vele, gimnastički parter koji je za ovu razinu rada neophodan u trenažnom procesu za akrobatiku koju izvode. Kako u klubu imaju samo jednog dečka, pozivaju dječake koji se žele okušati u cheerleadingu da se upišu u klub. Neće požaliti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije