Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Žrtvama za domovinu smo dužni hodočastiti u Bleiburg"

Bivši ministar Branko Vukelić apsolutni je gubitnik izbora za Županijski odbor HDZ-a Karlovačke županije
21. travnja 2012. u 16:31 5 komentara 9 prikaza
ivan vučić,izbori,hdz (1)
Foto: Dominik Grgurić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

- Dao sam si tri zavjeta. Prvi je da 10. prosinca, na godišnjicu smrti doktora Franje Tuđmana, izaslanstvo Županijskog odbora HDZ-a bude sigurno nazočno na Mirogoju. Drugi zavjet je da svake godine organiziramo hodočašće u Međugorje, jer ste to vi tražili od mene. Treći je zavjet, a to smo dužni prema svima koji su stvarali domovinu Hrvatsku u bilo koje vrijeme, da organiziramo izlet ili hodočašće u Beliburg na dan i žrtve za domovinu Hrvatsku – poručio je u pobjedničkom govoru izaslanicima Izborne skupštine Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije novi-stari predsjednik te organizacije Ivan Vučić.

Apsolutni gubitnik ovih izbora je donedavno najmoćniji HDZ-ovac u Karlovcu, bivši ministar Branko Vukelić, koji ne samo da nije izabran u Županijski odbor, nego je dobio samo 73 glasa od 280 delegata koliko ih je glasovalo. Vučić je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim odnosnom središnjice prema ovoj županijskoj organizaciji, što se po njemu očitovalo mjestima koja su članovi karlovačkog HDZ-a zauzeli na proteklim izborima na listi za 7. izbornu jedinicu: Vukelić je bio treći, Vučić sedmi, karlovački gradonačelnik Damir Jelić deveti, slunjski gradonačelnik Ivan Bogović 12, a predsjednica Gradskog vijeća Karlovca Nada Murganić posljednja, 14, a od njih je ušao u Hrvatski sabor jedino Vukelić.

- Listu ne bi trebalo kreirati Predsjedništvo, nego druga stranačka tijela poput Središnjeg odbora ili Nacionalnog vijeća. Neću si oprostiti što nisam bio žešći u borbi za položaj naših kandidata. Nisam želio da ispadne da se borim za vlasitu poziciju. No, trebao sam, jer bila bi to borba za čast 9.000 članova županijskog HDZ-a – poručuje Vučić.

Gorivo
UŠTEDA
Čak i najmanja sitnica može utjecati na potrošnju goriva u vašem automobilu

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Nidgge
  Nidgge:

  ti odi u Bleiburg a ja ću na Turanj jer su tamo pravi dečki proljevali svoju krv za Hrvatsku ....

 • Avatar madcap
  madcap:

  HDZ se ubrzano ustašoizira. Još malo pa će pasti ispod praga kao i HSP.

 • mudri1:

  dajte vukeliću koji nadzorni odbor njemu i sopčiću oni su prijatelji pa ćete vidjeti ...neprofitabilni projekata a njihove kartice????