Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

'Nijednu državnu kompaniju nismo upropastili i to se zove domoljublje'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.10.2015.
u 14:03

– Pošta je sačuvana te radi kvalitetno i dobro. Ulažu u svoj razvoj bez miješanja politike. Isto smo uspjeli i s hotelima – rekao je Milanović

Hrvatska je pošta danas obilježila Svjetski dan pošte te Dan hrvatske pošte predstavljanjem novih vozila u svojem voznom parku. Kako je ranije najavljeno, riječ je o 180 električnih bicikala, čija je nabava vrijedna 3,738.825 kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavu je sufinancirao sa 48,89 posto nepovratnih sredstava odnosno sa 1,130.121,69 kuna.

– Odluka o nabavi električnih bicikala donesena je nakon što je analiza pokazala da će se ostvariti financijska ušteda te smanjiti CO2, uz dobre logističke pokazatelje. Procijenjeno je da će se elektrobiciklima smanjiti emisija CO2 za 100, 31 tonu godišnje, kažu u Hrvatskoj pošti. Koliko je ova investicija važna za HP, govori i činjenica kako je elektrobicikle FreeDuck 2 došao pogledati i osobno premijer Zoran Milanović zajedno s ministrima Mihaelom Zmajlovićem te Sinišom Hajdaš-Dončićem.

U razgovoru s poštarima koji će se koristiti ovim biciklima ne samo u Zagrebu već i u ostalim dijelovima Hrvatske, želio je doznati što očekuju, jesu li zadovoljni prvim dojmovima i koje su razlike u odnosu na mopede koje su do sada koristili. Pokazao je i zavidno znanje o toj vrsti prometala i otkrio poneku anegdotu iz svoje mladosti. Premijer je, naime, sa svojeg mopeda dva puta pao. Izjavio je pri tome i kako je Hrvatska pošta dobar primjer uspješne tvrtke u državnom vlasništvu koja tri godine provodi restrukturiranje da bi opstala na tržištu na kojem je sve privatizirano.

Pošta je sačuvana te radi kvalitetno i dobro. Ulažu u svoj razvoj bez miješanja politike. Isto smo uspjeli i s hotelima – rekao je Milanović dodajući kako nijednu državnu kompaniju nisu upropastili. I to se zove domoljublje, rekao je. Poštari koji će se koristiti novim električnim biciklima imali su priliku isprobati ih tek na kratko vrijeme. Mahom su premijeru izražavali zadovoljstvo novim prometalom, dok je Milanović bio impresioniran njihovom nosivošću, 200 kg bruto, i savjetovao obavezno nošenje kacige.

Premijeru su poštari demonstrirali vožnju krećući se u koloni između čunjeva, a na komentar sa strane kako novi bicikli nisu baš oku ugodni premijer je britko odgovorio kako je bitna funkcionalnost. Doista, iz razgovora s novim korisnicima FreeDuck 2 bicikala doznajemo slično. – Izvrstan je. Dosad sam vozio moped Beverly 50, prije i APN jer 28 godina radim u Pošti, no on se više ne proizvodi. Privikavam se, još mi je malo čudno, jer smo ih imali prilike isprobati samo u utorak i danas, kaže nam Robert Kovačević koji će poštu novim elektrobiciklom dostavljati na području Rudeša.

– Nisam znao da je na njemu motor koji se proizvodi u Hrvatskoj. Odlično je kad i naši nešto zarade! – kaže Ivica Ivković koji pet godina radi u Pošti, a poznaju ga stanovnici Žitnjaka. – Važan je kapacitet, a i manji je trošak održavanja. Kako će funkcionirati, vidjet ćemo kad počnem raditi – kaže Ivica. – Praktičan je, ali mi se čini kako nije za svaki teren – kaže Krešimir Kelčec, što su potvrdili i čelnici Hrvatske pošte navodeći da će se novi bicikli koristiti samo po ravnom terenu. – Vozio sam i moped u ovih kratkih tri mjeseca koliko radim ovaj posao, jedan od posljednjih APN-a ovdje, pa mogu reći da je novi elektrobicikl zaista praktičan – završava Krešimir.

>> Milanović: Predsjednica Grabar-Kitarović trebala je danas biti u Hrvatskoj

Komentara 130

DU
Deleted user
14:19 09.10.2015.

Da niste trebali imate novca za uhljebljavnje,podigli ste PDV za 2%,trošarine na gorivo za 60 lipa,javni dug za 100 miljardi kuna,niti jedan strateško važni projekat niste pokrenuli niti stvorili jedno radno mjesto.

BK
branko-kockica
14:19 09.10.2015.

Tako je, državne tvrtke i javna poduzeća ste iskoristili za uhljebljivanje partijskih poslušnika i vlastitih rođaka koji se ne bi bili u stanju zaposliti nigdje drugdje. Usput se prodali najbolju državnu tvrtku, Croatia osiguranje, a ostale ste pretvorili u uhljebnički poligon, nepotrebno ih zadužili, smanjili ste im tržišnu vrijednost i pokvarili kvalitetu usluga, te zadržali monopolistički nabijene cijene. Također, u okviru navedenih državnih tvrtki niste pokrenuli ništa, niti jedan projekt, niti jednu novu tehnologiju, odnosno upravo ono zašto bi navedene tvrtke uopće trebale postojati. Od jednih Hrvatskih autocesta ste napravili dvije firme s dvije nepotrebne uprave, umnožili ste uhljebe, a u isto vrijeme ste napravili 20 PUTA manje autocesta nego dvije prošle vlade. Imamo puste naftne, plinske i energo tvrtke u državnom vlasništvu, a nigdje novih naftovoda, plinovoda, dalekovoda, hidrocentrala, termocentrala, cesta, autocesta, pruga, LNG terminala ni ničega. Cijela se vlada i državna uprava svela na dijeljenje 800 kn za kupnju frižidera.

EV
evon22
14:16 09.10.2015.

Malo se krade, hrpa direktora i voditelja, hrpa tajnica, ali hej, "firma je uspješna".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije