Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK NOGOMETNE REPREZENTACIJE

Zlatko Dalić Večernjakova je osoba godine: Na sve sam spreman. Ništa me neće pokolebati!

Zlatko Dalić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/17
13.02.2019.
u 13:05

Mislim da možemo napraviti dobar rezultat na Europskom prvenstvu, to je moj cilj, rekao je Dalić.

Hvala Večernjaku i vašem žiriju na izboru za osobu godine. Velika je to čast za mene i ja sam zaista na to ponosan. Uz sve ove nagrade, i ovo je zaista veliko priznanje za mene, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju i za našu godinu koja je protekla – rekao je izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić koji je proglašen osobom godine u izboru Večernjeg lista.

– Naravno da slava godi, ali ja sam svjestan da život ima uspona i padova, pobjeda i poreza i da stalno moram biti na zemlji. Tako da me za sada, hvala Bogu, nije promijenila – dodao je izbornik.

Voditeljica Iva Puljić Šego pitala je izbornika je li pod pritiskom rezultata zbog nedavnog uspjeha na SP-u u Rusiji.

– Mi smo sa SP-om podigli ljestvicu vrlo visoko i sad je prvi cilj da se plasiramo na Euro – rekao je Dalić.

– Naravno da očekujem dobre rezultate, mislim da možemo to postići i vjerujem u tu reprezentaciju koja je sve to napravila na SP-u. Ne bojim se, da se bojim ne bih to prihvatio, ne bih to radio. Znam da je to veliki pritisak i da su to velika očekivanja, ali ja vjerujem u našu reprezentaciju, u naš rad – objasnio je Dalić i dodao da je fenomenalna sinergija između navijača i igrača. Očekuje puni stadion na početku kvalifikacija.

Dalić je kazao kako postoje problemi u reprezentaciji jer su neki igrači ozlijeđeni, a neki ne igraju. Kazao je kako ne želi govoriti o problemima.

– Od toga nema koristi – rekao je Dalić i poručio kako vjeruje da će ponoviti igru s početka ljeta.

Može li se pronaći motiv u igračima da se voljom i srcem odradi Euro?

– Svima nama najveći je motiv doći igrati za reprezentaciju, nema većega motiva od toga, pogotovo nakon SP-a nije potreban nikakav dodatni motiv. Oni su svjesni što su napravili, što se od njih očekuje i znam da će biti pravi kada bude trebalo – kazao je.

Nedavno ste dali izjavu da vam je san zapravo raditi u jednom talijanskom klubu?

– Talijanski mediji su me krivo prenijeli. Pitali su me što je moj san i moj cilj nakon reprezentacije. Pitali su me bih li volio voditi veliki europski klub, ja sam rekao da naravno da bih, a onda su oni ubacili dio da sam ja mislio isključivo na Italiju jer su me pitali bih li volio raditi i u Italiji. Eto, to je bila moja izjava – objasnio je Dalić, te istaknuo kako bi se nakon vođenja reprezentacije volio okušati u nekom velikom europskom klubu. 

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Zlatko Dalić i Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista

Ima li nekih novih ponuda?

– Stalno je bilo nekih kontakata, poziva... ja ne izlazim s tim u javnost, nema potrebe. Ja sam donio odluku da ostajem na kormilu reprezentacije. Moj je osjećaj bio da trebam ostati i ostao sam. Do kada će to biti, vidjet ćemo – izjavio je izbornik.

Rekao je i kako je sedam godina bio "vani" i da je to značilo sedam godina bez obitelji, Božića, ljeta...

Je li bilo signala iz velikih europskih klubova?

– Bilo je nekih upita kada se mijenjalo trenera – izjavio je Dalić i objasnio da je tada kazao kako je on trenutačno izbornik reprezentacije i da je to njegov fokus.

Smatra i da hrvatske trenere dovoljno ne cijene u Europi.

– Navest ću samo jedan primjer koji sam već rekao. Ove godine Branko Ivanković bio je u finalu azijske Lige prvaka, Zoran Mamić bio je u finalu Svjetskog klupskog prvenstva, a ja sam bio u finalu Svjetskog prvenstva. Da to ima neka druga država, napravio bi se film o tome i pisale bi se svaki dan vijesti. Nema nitko to što ima Hrvatska – rekao je.

– Nas nisu doživljavali kako treba, tako nas nisu doživljavali ni na SP-u pa smo pokazali da mali mogu biti veliki, da mala Hrvatska igra u finalu Svjetskog prvenstva – rekao je.

Osjećate li se ugodno kao izbornik reprezentacije?

– Sada je situacija dobra, krenule su kvalifikacije – rekao je Dalić i dodao da je svjestan da njega na klupi reprezentacije drži samo rezultat.

– Svjestan sam da je život satkan od pobjeda i poraza. Sada si na vrhu, poslije padneš. Ja sam na sve spreman, mene ništa neće pokolebati – rekao je Dalić.

Ključne riječi

Komentara 40

TO
Tomisl
13:39 13.02.2019.

Cestitamo , mala Hrvatska sa velikim sportasima !!!

Avatar navijač
navijač
14:23 13.02.2019.

Čudo da nije Karleuša.

PI
pinkec
19:37 13.02.2019.

Bravo Majstore Zlatko Daliću! Čestitamo! Kad bi se bar koji političar ugledao na Zlatka, bilo bi nam puno bolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije