Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Životni krah Srđana Mladinića: Krenuo od nule, dosegnuo vrh, a onda bolno pao

23.09.2018.
u 00:00

Srđan Mladinić, nekoć najuspješniji dalmatinski gospodarstvenik i vlasnik ugledne tvrtke SMS uhićen je 21. studenoga 2009. s još petoricom moćnika

Trebala je to biti lijepa hrvatska priča o uspjehu. O usponu društvenom ljestvicom, zahvaljujući hrabrosti i upornosti, dobroj ideji, poštenom radu i podosta poslovne lucidnosti čovjeka iz težačke obitelji koji je krenuo od nule i dosegnuo vrh, no onda je uslijedio bolan, strmoglavi pad.

Srđan Mladinić, nekoć najuspješniji dalmatinski gospodarstvenik i vlasnik ugledne tvrtke SMS uhićen je 21. studenoga 2009. s još petoricom moćnika pod sumnjom da su se udružili u kriminalnu skupinu koja je zloporabom položaja i ovlasti, odnosno nezakonitim novčanim transakcijama, pokušala kupiti Podravku i time je oštetili za više od 250 milijuna kuna.

Idućih godina, jedna za drugom, smjenjuju se teške slike u mozaiku života Srđana Mladinića: uhićenje, boravak u Remetincu, optužnica, pravosudni procesi kojima se kraja ne nazire, propast tvrtke i radnih mjesta, bolest, razvod i smrt.

>>Cijelu priču pročitajte u nedjeljnom tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Životna priča TV legende Bože Sušeca: Kod Tuđmana sam na fakultetu imao dvije petice

>>Lovro Kuščević: Sramotno, došli smo do toga se prozivamo - tko je dobar ili loš katolik, tko je dobar ili loš Hrvat

>>Zbogom bubi: Automobilska ikona odlazi u povijest

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bakulušić
21:52 22.09.2018.

Kolateralna žrtva političkih obračuna ali i shvaćanja da nitko ne može uspjeti ako nije umrežen. Ako se takav i pojavi, kreće akcija: - Otkud mu kuća, otkud mu stan? Tko preživi, mora se tješiti onom - glavno da je glava na ramenu!

NO
nogogaz
09:17 23.09.2018.

Ej...da je samo bia clan svitog HDZa danas bi bia na pantovcaku ili u saboru.....a tako ce zavrsit u remetincu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije