Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koji peh

Židovi nakon komemoracije ostali zarobljeni 3,5 sata u Auschwitzu

auschwitz
Foto: Reuters/PIXSELL
29.01.2015.
u 15:27

Predsjednik društva rimskih Židova Riccardo Pacifici i njegova TV ekipa dugo će pamtiti proslavu 70. obljetnice oslobođenja zloglasnog logora Auschwitza

Predsjednik društva rimskih Židova Riccardo Pacifici i njegova TV ekipa dugo će pamtiti komemoraciju povodom 70. obljetnice oslobođenja zloglasnog logora Auschwitza. Obljetnica je obilježena u utorak, a nakon komemoracije Riccardo Pacifici i njegova ekipa ostali su unutar logora i tri i pol sata su pokušavali izađi van.

Temperatura je taj dan bila - 9 stupnjeva Celzijevih. Aktivirali su alarm tako da je policija došla po njih, no umjesto da im pomognu, uhitili su ih, piše Daily mail.

– Ponašali su se prema nama kao prema kriminalcima. Policajci su se samo izmjenjivali na nama – ispričao je Fabio Perugia koji se našao u tom društvu.

– Židovi zarobljeni u Auschwitzu... Ne mogu vam objasniti kako sam se osjećao – dodaje.

>> Nemojte ih nikada zaboraviti!

Komentara 8

ZG
zg223
16:20 29.01.2015.

nemre opisat kak se osjeca kao zidov u logoru...pa kaj si isao tamo?

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:07 29.01.2015.

Gdje je sada Charlie hebdo da napravi kakvu karikaturu na tu temu? Normalno sve u stilu slobode tiska.

PE
PetarRajkovačić1941
16:25 29.01.2015.

sta je ovo vijest? kuharski recept? sportski dogadjaj' crna kronika? ili tako nek se popuni prostor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije