Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osam različitih mjera

Žestoki odgovor Kine zbog posjeta Pelosi Tajvanu: Prekidamo dijalog na visokoj razini sa SAD-om u nizu područja

Tajvan
Foto: Reueters/PIXSELL
1/5
05.08.2022.
u 14:19

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova također je priopćilo da obustavlja suradnju s Washingtonom na sprječavanju prekograničnog kriminala i trgovine drogom, te na repatrijaciji ilegalnih migranata.

Kina prekida suradnju sa Sjedinjenim Državama u nizu područja, uključujući dijalog između viših vojnih zapovjednika i razgovore o klimi, što je odmazda zbog posjeta predsjednice Zastupničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi Tajvanu, priopćio je Peking u petak.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova također je priopćilo da obustavlja suradnju s Washingtonom na sprječavanju prekograničnog kriminala i trgovine drogom, te na repatrijaciji ilegalnih migranata.

Ukupno je Peking donio osam različitih mjera.

Kina je priopćenjem ubrzo nakon što je Pelosi napustila Japan otkazala planirani bilateralni susret o pomorskom vojno-sigurnosnom mehanizmu. Peking je odvojeno obznanio da će uvesti sankcije protiv Pelosi i njene uže obitelji zbog "zlobnog" i "provokativnog" djelovanja.

Zbog posjeta Pelosi Tajvanu, koji Kina smatra svojim teritorijem, Kina je pokrenula vojne vježbe do sada neviđenog razmjera u vodama i zračnom prostoru oko Tajvana.

Ključne riječi

Komentara 18

TM
trade_mark
15:32 05.08.2022.

Nek prestanu proizvoditi viruse, za početak!!

DU
Deleted user
15:20 05.08.2022.

Ono, da im je jedna baba izazvala svojom bezveznom jednodnevnom posjetom toliki stres?!? Neš' ti uvrijeđenosti. Prodaju cijelom svijetu dječje priče. Sad jbte nitko nikoga više ne smije niti pogledati, a da netko od tih umišljenih autokrata ne digne kuku i motiku.

HI
hiohio
15:00 05.08.2022.

Ucjenjuju sa razgovorima o klimi pa sami sebe uništavaju. Kina je poznata po najvećoj zagađenosti i gustoći smoga u nekoj zemlji, mada su tamo komunjare na vlasti pa ih to previše ne zanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije