Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolnica će platiti odštetu

U Podravini joj operirali tumor, otišla u Njemačku i nakon 4 godine otkrila zašto ima bolove

Koprivnica: Opća bolnica "Dr. Tomislav Bardek"
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
28.06.2022.
u 09:36

Opća bolnica pacijentici mora platiti odštetu i pokriti troškove postupka zbog pogreške prilikom operacije dojke.

Pacijentica iz Podravine u kolovozu 2013. godine bila je na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke na odjelu kirurgije koprivničke bolnice. Operacija je protekla uredno, ali pacijentica je odmah nakon operativnog zahvata počela osjećati pritisak u desnoj dojci praćen intenzivnim bolovima na području oko kirurškog reza.

Kasnije je dolazila na preglede i žalila se na otekline i bolove, a Danica.hr piše kako kaže da su joj liječnici rekli da to nije ništa i da je od konaca. No, bolovi nisu prolazili.

Primijetila je kako desna dojka jako otiče pa je stavljala hladne obloge i mazala je posebnim kremama za ublažavanje oteklina. U obiteljskoj anamnezi ima evidentirana četiri člana obitelji s dijagnosticiranim karcinomom dojke zbog čega je bila pod velikim stresom.

U međuvremenu otišla je raditi u Njemačku, pa je tamo otišla na pregled i snimanje te su joj pronašli strano tijelo u dojci. I to nakon četiri godine od operacije!

- Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko 4 milimetra te duljine oko 7 centimetara - navodi se u presudi.

Medicinski vještaci utvrdili su kako je vjerojatno bila riječ o stranom tijelu (plastičnom materijalu za drenažu koji se koristi nakon operacije manjeg kirurškog zahvata) zaostalom u desnoj dojci nakon operacije benignog tumora 2013. godine.

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu kojom je bolnici naložio plaćanje 138.000 kuna odštete i blizu 38.000 kuna odvjetničkih troškova. Presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti.

Video - Liječnica otkrila zašto rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući

Komentara 14

MA
malena1983
10:20 28.06.2022.

Znači za 4 godine bolova i straha dobije se samo 138000 kn. Da nije otišla u Njemačku ne bi ni znala što joj se dogodilo. Strava

Avatar Zgubider..
Zgubider..
20:20 28.06.2022.

Bože čuvaj nas od kuge, rata i hrvatskih liječnika...

PA
PapezJanez
22:10 28.06.2022.

Jel gospon falš doktor u medjuvremenu prešel u Njemačku?? Ak je sigurno više nije doktor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije