Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevjerojatno

Mjesec dana nakon poroda žena rodila i blizance!

trudnica
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
29.03.2019.
u 11:12

Liječnici su otkrili da je trudna s blizancima u drugoj maternici i napravili su carski rez. Blizanci, dječak i djevojčica, rođeni su zdravi i otpušteni su iz bolnice nakon četiri dana

Bangladešanka je rodila blizance gotovo mjesec dana nakon što je prijevremeno rodila dječaka, rekla je njezina liječnica za BBC. Dvadesetogodišnja Arifa Sultana rodila je krajem veljače da bi 26 dana nakon toga završila u bolnici zbog bolova u području trbuha.

Liječnici su otkrili da je trudna s blizancima u drugoj maternici i napravili su carski rez. Blizanci, dječak i djevojčica, rođeni su zdravi i otpušteni su iz bolnice nakon četiri dana.

"Kada je pacijentica došla napravili smo joj ultrazvuk i otkrili blizance", rekla je dr. Sheila Poddar.

"Bili smo šokirani. Nikada nisam vidjela tako nešto", kazala je liječnica.

Po njezinim riječima, Sultana i njezin suprug vrlo su siromašni i ona nikada nije bila na ultrazvuku prije prvog porođaja. Jedan ginekolog u Singapuru rekao je kako anomalija maternice "uterus didelphys" - dvostruka maternica - nije tako rijetka pojava kao što ljudi misle.

"Da je ranije otišla na ultrazvuk jasno bi se vidjele dvije maternice", rekao je za BBC dr. Christopher Ng s klinike GyneaMD dodajući da vjerojatno nije imala pristup utrazvuku s obzirom da živi u siromašnom selu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije