Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽIRALA ZAPOSLENJE

Zagrepčanka krivotvorila dokumentaciju, banka joj isplatila nenamjenski kredit od 180.000 kn

kune
Tomislav Miletic/PIXSELL
28.12.2021.
u 15:10

Žena (35) je tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita

Zagrebačka policija završila je kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom za koju je sumnja da je na temelju krivotvorene dokumentacije dobila kredit od 180.000 kuna. 

Naime, žena je tijekom 2021. godine u namjeri da za sebe ishodi kredit u banci, izradila ili dala izraditi službenu dokumentaciju o zaposlenju u trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu, kao i drugu potrebnu dokumentaciju za dobivanje kredita, priopćila je PU zagrebačka. 

Na osnovu pribavljene dokumentacije, znajući da se radi o krivotvorini, osumnjičena ju je predala putem kreditnog posrednika odnosno drugog trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu, a koje društvo ju je proslijedilo u banku ne znajući da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji.

Sredinom srpnja 2021. potom je  osobno ispunila zahtjev za nenamjenski kredit u poslovnici banke na području Medveščaka, dostavila takvu izrađenu krivotvorenu dokumentaciju te lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu zaposlenike banke oko zahtjeva za kredit, kao i dostavljene krivotvorene dokumentacije, na osnovu koje je osumnjičenoj odobren kredit u novčanom iznosu od 180.000 kuna, gdje je 26. srpnja 2021. godine ovjerila ugovor o nenamjenskom kreditu u javnobilježničkom uredu te ovjereni ugovor o kreditu predala u banku. Nakon navedenog, osumnjičenoj je isplaćen kredit na tekući račun u iznosu od 177.850 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
22:12 28.12.2021.

lako je izabrati stranu ovdje

DU
Deleted user
15:42 28.12.2021.

Podsjetnik- ako vam je banka naplatila naknadu za prijevremenu isplatu kredita- tražite povrat zajedno sa kamatama 🙂

SI
Silvio1
19:02 28.12.2021.

Banke primjenjuju tzv. Interkalarnu kamatu a to je zapravo prevara za naivce. Svaki bankovni službenik vas može savjetovati kako da se to izbjegne ali oni vam to neće kazati jer je takva politika banke. Princip banke je: Oderi klijenta ako možeš. Zakon to omogućava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije