Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPAD NA ZAŠTITARE

Kundakom razbili staklo, udarili zaštitara i odnijeli 320.000 kuna

Foto: Žarko Bašić/ PIXSELL
20.12.2017.
u 15:14

Ukradeni novac nije nađen, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi našla novac. Osim toga istražuje se i jesu li Vrbat i ostali sudjelovali u nekim drugim razbojstvima.

Željko Vrbat (54) i četvorica njegovih sudrugova osumnjičenih za spektakularni prepad na dostavno vozilo Mediteran Securityja završili su u Remetincu, a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njih je pokrenulo istragu.

Osim Vrbatu, istražni zatvor određen je Branimiru Kovačeviću (32), Denisu Šagudu (40), Romeu Toli (44) i Jasminu Mujkiću (29). Svima je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Kovačeviću i zbog opasnosti od bijega jer ima i BiH državljanstvo. Mujkić se sumnjiči da je 18. prosinca Passatom pratio zaštitarsko dostavno vozilo u  kojem su bila dvojica zaštitara. Prevozili su 320.000 kuna krećući se od Ulice  D. Budaka prema Ulici grada Gospića. 

Dok je pratio zaštitare, Mujkić je ostalim osumnjičenicima, koji su bili u A6 dojavljivao kuda se kreće, pa su oni zaštitarski kombi presreli kada se zaustavio pred semaforom na križanju Ulice grada Gospića, Koledovčine i Servisne ceste. Vrbat je ostao sjediti u Audiju, dok su, kako se sumnja Kovačević, Tole i Šagud izašli iz vozila i prišli zaštitarskom kombiju.

1/1

Jedan od njih je kundakom puške razbio staklo na vozačevim vratima, a zatim je puškom udario  vozača u glavu, lakše ga ozlijedivši. To mu nije bilo dovoljno, pa je vozača izvukao iz vozila, više mu puta naredivši da mu preda novac. Bojeći se za svoj život, vozač je otključao prtljažni dio vozila u kojem je bio novac. U međuvremenu je Kovačević uperio pištolj u glavu drugom zaštitaru, natjeravši ga da i on izađe iz vozila, dok je Šagudm s uperenim oružjem u ruci na nišanu držao obojicu zaštitara. Kada im je vozač iz prtljažnika predao kufer u kojem je bilo 320.000 kuna, razbojnička trojka se vratila u A6, a Vrbat ih je potom odvezao do Radničke ceste 282/1 gdje je Vrbat torbu  zasad  neutvrđenog  sadržaja predao jednom muškarcu tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je.

Zatim su on i ostala trojica iz A6 prešla u Golf koji je koristio muškarac ,koji im je trebao pričuvati novac te su se odvezli. Došli su do Petruševca, kada ih je uočio policajac, koji je bio u službenom vozilu. Pokušao ih je zaustaviti pokazivanjem svjetlećeg znaka s natpisom “Stop policija”, no Vrbat i ostali oglušili su se na tu zapovijed. Vozili su se kolnikom Domovinskog mosta, a potom se polukružno okrenuli u smjeru Zagreba, a policajac ih je cijelo vrijeme slijedio u svom vozilu. Dolaskom na spojni kolnik istočnog kolnika  autoceste  A11  i  južnog  kolnika  autoceste A3 okrivljenici  su  zaustavili  vozilo  te  su dvojica okrivljenika izašla iz vozila,  namjeravajući onemogućiti policajca u daljoj potjeri. Policajac je također  izašao  iz  vozila, a jedan od osumnjičenika je potom, kako navodi tužiteljstvo, uperio u policajca podesni predmet nalik na dugačko vatreno oružje. Naredio je policajcu da legne na pod, no ovaj se sklonio iza vrata vozila. Osumnjičenici su se potom vratili u svoje vozilo te su se odvezli u smjeru Sesveta, no uskoro su ipak uhićeni. 

Ukradeni novac nije nađen, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi našla novac. Osim toga istražuje se i jesu li Vrbat i ostali sudjelovali u nekim drugim razbojstvima. Prilikom uhićenja većina se branila šutnjom, a po načinu kako je razbojstvo počinjeno očito su imali nekog iznutra tko im je dojavio vrijeme i kretanje zaštitarskog kombija te količinu novca koje prevozi. S obzirom na to da su uhićeni malo nakon počinjenja djela, očito je i da ih je policija jedno vrijeme pratila i nadzirala, a moguće je i da je u cijelu priču bio uključen i prikriveni istražitelj.

Komentara 8

HO
homofob
17:01 20.12.2017.

Davno sam otisao iz Hrvatske (ipak mi je silno na srcu) pa molim pojasnjenje citatelja: Blindirano vozilo za prijevoz dragocjenosti - kundakom razbili staklo prozora(?) Da li je i "sef" plasticna vrecica na "ciferslus"??

DU
Deleted user
19:11 20.12.2017.

Nije kundak nego usadnik!

AA
aabbcc
23:25 20.12.2017.

Prelaskom na elektronsko placanje ti problemi ce nestati a toliko papira u novcanicama nece biti u citavoj drzavi za par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije