Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor o migrantima

Zekanović: Plenković isključivo sluša diktat Bruxellesa

Sabor - sjednica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
04.03.2020.
u 12:03

Bačić: Vlada se odlično nosi s koronavirusom i migrantskom krizom

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Branko Bačić (HDZ) ocijenio je u srijedu da se Vlada za sada odlično nosi s dvije krize s kojima je suočena međunarodna zajednica - onom oko koronavirusa i migrantskom krizom.

"Naša Vlada se s obje krize, za sada, jako, jako odlično nosi", odgovorio je Bačić oporbenim zastupnicima koji su apostrofirali aktualnu migrantsku krizu i opasnosti koje nosi Hrvatskoj i Europi.

Ocjenu "za sada" objasnio je činjenicom kako nitko nema spoznaju kakve razmjere mogu dosegnuti obje krize.

Bačić se u raspravama na slobodnu temu referirao na spominjanje Marakeškog sporazuma, naglašavajući kako se taj dokument odnosi na legalne mirgracije, pa je njegovo spominjanje u kontekstu nezakonitih migracija promašeno.

Taj sporazum za Hrvatsku, ali i ostale države koje su ga potpisale, nije pravno obvezujući, odgovorio je Bačić Hrvoju Zekanoviću (Hrvatski suverenisti), koji je podsjetio da je Hrvatska prije godinu i pol potpisala taj dokument, pri čemu se premijer Andrej Plenković podsmjehivao njemu i suverenistima jer su demonstrirali protiv sporazuma, te govorio da za Hrvatsku nema stvarne opasnosti od migrantske krize.

Sabor - sjednica
1/8

Danas se nešto promijenilo u Plenkovićevoj politici, rekao je Zekanović navodeći kako su se, "jer to odgovara Bruxellesu", svi europski vlastodršci sjatili na grčko-tursku granicu da bi ukazali na taj veliki problem.

Ustvrdio je pritom kako Plenković nema neke nove spoznaje, nego i ovoga puta isključivo sluša diktat Bruxellesa. "U onom trenutku kad Bruxellesu ne odgovaraju migracije, neće odgovarati ni njemu niti Vladi, kada odgovaraju Bruxellesu, Angeli Merkel i ekipi, migracije će odgovarati i hrvatskoj Vladi", rekao je.

Bačić uzvraća kako je važno da je Hrvatska članica EU-a, jer sada aktivno radi na smirivanju odnosa između Turske, Sirije, pa i Rusije, te pomaže Grčkoj da zaustavi ulaz nezakonitih migranata.

Ivan Pernar tvrdi da istina o "migrantskoj invaziji" izlazi na vidjelo unatoč "svim medijskim lažima".

Postalo je svima jasno da golema većina ljudi koji žele ilegalno prijeći granicu pripada u kategoriju vojno sposobnih muškaraca iz Pakistana, Bangladeša i Maroka, gdje trenutno nema rata, kaže Pernar tvrdeći kako je cilj te "invazije" zamijeniti stanovnike Europe drugim narodima.

U mnogim zemljama Europe migranti već čine većinu u gradskim četvrtima ili cijelim gradovima, kazao je Pernar.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milorad Pupovac (SDSS) izrazio je nezadovoljstvo načinom na koji su hrvatski mediji popratili događaje na subotnjoj nogometnoj utakmici između Dinama i Rijeke.

"U 60. minuti utakmice velika grupa navijača, nakon što je manifestirala svoju privrženost nacionalnim osjećajima, počela je veličati NDH poklicima 'živjela NDH'. Samo dva medija pustila su informaciju o tome, ne kao glavnu, nego kao sporednu činjenicu u sklopu rezultata te utakmice", rekao je Pupovac. 

Gordan Maras (SDP) poručio je kako Zagreb, s proračunom od 10 milijardi kuna, ima dovoljno novca da škole i vrtiće opremi higijenskim potrepštinama, ne samo zbog koronavirusa.

Izjavu gradonačelnika Milana Bandića da djeca, ako nema sapuna, trebaju ruke prati lugom, odnosno pepelom, nazvao je "bizarnom, blesavom i opasnom", te poručio da treba pritisnuti Gradsku upravu da opremi škole i investira u higijenske potrepštine u školama i vrtićima.

Komentara 3

ĐM
Đuro.Mikšić
13:54 04.03.2020.

Plenkovic je mnogo napredniji od svih Hrvatskih politicara koje poznajemo, ako zeli nesto napraviti od Hrvatske treba se pribliziti Europi.

Avatar Dipsy
Dipsy
13:59 04.03.2020.

Ne razumijem sto je bitno Zekanovic rekao da biste to morali pustati u medije? Taj covjek stalno isto govori. Izgleda da je danas spor dan kada se ovako nebitni clanci objavljuju.

ŠN
šnicl
14:00 04.03.2020.

Zekanovic kao i obicno samo galami. Taj ne podnosi kritike na svoj racun, a ego mu probija oblake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije