Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrutno

Na Facebooku vrijeđala novu suprugu bivšeg muža i sad joj prijeti dvije godine zatvora!

Facebook
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
08.04.2019.
u 08:40

U komentaru je na jeziku Farsi napisala je bivšem suprugu 'nadam se da ćeš umrijeti zato što si me ostavio radi ovoga konja. Proklet bio!'. Žena je uhićena u zračnoj luci, a njena 14-godišnja kćer je sama morala letjeti kući

Britanki Laleh Shahravesh u Dubaiju prijeti zatvorska kazna od čak dvije godine zbog vrijeđanja nove supruge svog bivšeg muža na Facebooku, prenosi BBC.

Prije dvije godine, nakon što se Shahravesh razvela od supruga s kojim je u braku bila 18 godina, na Facebooku je komentirala sliku bivšeg muža i njegove nove odabranice. U komentaru je na jeziku Farsi napisala 'nadam se da ćeš umrijeti zato što si me ostavio radi ovoga konja. Proklet bio!'.

Britanka je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima živjela osam mjeseci, a tamo se s kćeri vratila kako bi otišla na pogreb bivšeg muža koji je preminuo od srčnog udara. Tada je i uhićena u zračnoj luci.

Prema zakonima UAE-a o cyber-kriminalu, osoba može biti zatvorena i kažnjena zbog klevetničkih izjava na društvenim medijima. Sada joj prijeti zatvorska kazna od dvije godine te novčana kazna u iznosu od 50.000 funti.

Kćer optužene Shahravesh, koja ima samo 14 godina, morala je sama letjeti kući u Britaniju. Bila je 'jako uznemirena' i 'prošla je kroz ono što bi se moglo nazvati paklom', izjavila je izvršna direktorica pritvora u Dubaiju Radha Stirling.

Dodala je i kako je odluka o tužbi Britanke 'poprilično osvetoljubiva', te da je kćer uložila žalbu na optužbu navodeći da 'nitko nije  bio svjestan ozbiljnosti zakona o cyber-kriminalu u UAE' te da 'turisti nisu dovoljno upućeni u njih'.

Sve što želi je ponovno vidjeti svoju majku.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar javorko
javorko
09:32 08.04.2019.

sad za verbalni delikt ponovno na robiju ma bravo "liberali"!!!otkad je virtualni zivot posato realnost?

LI
liliZG
15:24 08.04.2019.

najveći problem je bio u tome što je uvijedila konja, .. a arapski konji su u vrhu zaštićenih životinja na arapskom kontinentu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije