Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki Fritzl

Zbog sudnjeg dana silovao pet kćeri koje su rodile šestero djece

silovatelj kćeri
afp
11.03.2010.
u 15:07

Okrutnom ocu sudit će se pet puta, po jednom za svaku kćer koju je silovao i zlostavljao.

U Patersonu u američkoj saveznoj državi New Jersey započinje suđenje ocu monstrumu koji je godinama silovao svojih pet kćeri od kojih su tri rodile ukupno šestero njegove djece. I kćeri i ostalu djecu on je redovito mučio i tukao daskama, a njegova supruga i majka djece tvrdi da je vjerovao da se približava sudnji dan i da će preživjeti samo on i njegovi krvni potomci pa ih je želio imati što više. Nasilje u obitelji trajalo je više od deset godina, a otac je obitelj jednom i preselio u drugu državu kako bi izbjegao socijalnu službu koja je željela istražiti zlostavljanje djece. Obitelj je uvijek živjela izolirano od svijeta, no na kraju su socijalni radnici ipak uspjeli prikupiti dokaze protiv njega i privesti ga pravdi. Sada ga čeka ukupno pet suđenja, po jedno za svaku seksualno zlostavljanu kćer.

Sve one danas imaju više od 18 godina, a kada je zlostavljanje počelo, u drugoj polovici 90-ih godina prošloga stoljeća, bile su adolescentice. Supruzi su se rastali 2001. godine i tada su djevojčice privukle pozornost socijalnih radnika pa su tri smještene u dom. Otac ih je tada oteo iz doma, za što je dobio uvjetnu kaznu i zabranu pristupa djeci. No tada ga nitko nije osumnjičio za seksualno zlostavljanje djece.

Jedna od kćeri u istražnom postupku posvjedočila je da ih je otac tukao daskama i udarao cipelama s metalnim vrhovima, a za kaznu im ne bi dao jesti i po nekoliko dana. Njezina je majka kazala da su djevojčice svoju djecu rađale kod kuće i da ta djeca nisu nigdje registrirana niti su dobila rodni list. Novorođenčad koja je umrla pokopana je u vrtu, a vlasti o tome nisu obaviještene. Djeca nisu išla ni u školu, već su ih podučavali kod kuće iz straha da neko od njih u školi ne bi nešto ispričalo. Majka također kaže da je u trenutku kada je shvatila da otac siluje djevojčice, bila prestrašena i da zato nije reagirala. Dodaje da su svi bili izolirani, ovisni o ocu i ugroženi. Izrazila je i kajanje zato što nije uspjela obraniti svoje djevojčice od mučenja i seksualnog nasilja.

Ova priča izišla je u javnost samo dan nakon priče o dvjema sestrama u Velikoj Britaniji koje je otac desetljećima silovao i koje su s njim zatrudnjele 18 puta i rodile devetero djece. Britanska socijalna služba ispričala se javno sestrama zato što nisu pravodobno reagirali iako je seksualno nasilje bilo prijavljeno u 28 centara za socijalni rad, a s ovom obitelji bavilo se čak stotinu socijalnih radnika.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar sasanet
sasanet
16:29 11.03.2010.

a i ova njegova zena je jedna velika glupaca sto nije to prijavila nego je sve to pratila. mislim stvarno neki ljudi su koma.

Avatar punkufer
punkufer
17:14 11.03.2010.

Smrtna kazna. Sve drugo je premalo. A Britanci neka prvo očiste po svojoj kući, a onda neka pametuju drugima. Imaju i oni svog smeća i previše.

Avatar sasanet
sasanet
16:28 11.03.2010.

pet sudjenja da to je ok. a za sudjenje po za svako neka to ide ovako: 1.sudjenje:dozivotna kazna 2.sudjenje:mucenje 3.sudjenje:nemougucnost pomilovanja 4.zabrana komuniciranja sa ikime 5.jos jednom mucenje zatvorenika svim mogucim metodama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije